Уважаеми господа, повдигате тема, чието изясняване ще има сериозни последици

...
Уважаеми господа, повдигате тема, чието изясняване ще има сериозни последици
Коментари Харесай

След края на пандемията много управляващи отиват на съд

Уважаеми господа, повдигате тематика, чието изясняване ще има съществени последствия освен за здравната, само че и за държавната администрация – гибел в статистиката. Каква е тезата ви?

Проф. Аврамов: Тезата произлиза от графика, оповестена от Национален статистически институт и наречена „ Умиранията в България в интервала 2015-2020 година “, въпреки че на медицински език това се назовава смъртност. Вижда се, че през последните 5 година смъртността е почти равна. И за голямо страдание, това е най-високата смъртност в света и то още преди ковид-пандемията.

Статистиката включва ли и страните от Третия свят?

Проф. Аврамов: Включва всички вероятни светове. В България смъртността е 15 на 1000, при междинна за Европа 8-9 на 1000. Почти двойна. И тази смъртност се поддържа съвсем непроменяемо от 2015 до 2020 година. Огромен пик има в последното тримесечие на 2020-та, когато в страната са умряли 20 хиляди души повече, в сравнение с в предходните години. Официално 8 хиляди от тях са умряли в резултат на Ковид 19. Въпросът е: от какво са си отишли останалите 12 хиляди от този черен приръст. На този въпрос не дава отговор никой, а отговорът е явен – от неналичието на медицина в този интервал. Това са хора, умряли по виновност на страната, те са убити посредством активността на здравната система.

Тоест блокирането на части от здравната система поради Ковид 19 съдбовно е лишило от здравна услуга хора с тежки медицински проблеми?

Проф. Аврамов: Точно по този начин. Официалната статистика го сочи.

Как би следвало да реагира нашето общество на този факт?

Проф. Аврамов: Трябва да се търси лична отговорност на хората от така наречен щаб, на министрите на опазването на здравето. Всички те са една консултантска група към министър-председателя и в действителност основната отговорност е на премиера.

Повечето от тези хора са професори, шефове на огромни лечебни заведения, светила в медицината.

Д-р Дамянов : Това не са светила, това са служители.

Смятате ли, че те не са осведомени с тази статистика или са осведомени, само че не й обръщат внимание?

Д-р Дамянов: Запознати са, само че имат поръчка от мутрите в държавното управление да обработват съзнанието на популацията. Това е страшна психо-пандемия. Повечето медии пропущат жестокия удар, който се стоварва върху всички хора. Съзнанието на самите пациенти се промени коренно – те са в непрестанен стрес, психо-емоционален дисбаланс, който се отразява извънредно отрицателно върху имунната система. А имунната система би трябвало да овладява всички болестни обстановки. Сериозни психотерапевти обясниха това, само че реакцията е нулева.

Същият удар понасят всички общества по света.

Д-р Дамянов: Естествено. У нас просто усвоихме модела доста бързо и качествено. Няма потребност от чипове, задачата е да вземеш акъла на хората. Достатъчно е да ги парализираш от боязън и да правиш каквото пожелаеш с тях. Да се замислят какво ги чака след края на пандемията – съд и присъди за безскрупулната акция и съсипването на здравето на нацията.

Как съгласно вас трябваше да се реагира на въпреки всичко съществуващата корона-пандемия?

Д-р Дамянов: Много ясно – имаше народен проект за деяние при сходни обстановки от 2006 година, който бе пренебрегнат изцяло.

От думите ви произлизат две направления на провали: едната е, че е неглижирано лекуването на страдащите от нековид болести, другата е, че се влияе шоково върху душeвността на цялото население.

Проф. Аврамов: Има и трета посока. Фиксацията върху тези 8 хиляди, умряли вследствие Ковид 19. Междувременно и тази, и предишните години 20 хиляди умират от рак. България е отличник и по смъртност от онкологични болести. За това никой не приказва и не се взимат никакви ограничения, няма осведомителна акция.

Д-р Дамянов: Нещо повече. Онкологични центрове и лечебни заведения тотално са спрели лекуването на онкоболни. Давам за образец Бургас. Имам най-малко десетина пациенти, които обявиха, че там лекуването е спряло. А гледаме по поръчковите малките екрани по какъв начин личният състав на Бургаския онкодиспансер въодушевено се имунизира. Пловдивският онкодиспансер също се занимава с лекуване на ковид. Питам, това ли са дилемите на онкодиспансерите?

Защо пациентите и техните близки не дават публичност на това скандално състояние, въпреки всичко става въпрос на живот и гибел?

Д-р Дамянов: Ежедневно си задавам този въпрос. Преди дни имах фрапантен случай с пациентка с извънредно тежко онкологично заболяване на двете гърди и 21 несполучливи химиотерапии. Пристигна при нас в плачевно положение. Направи реактивен плеврит, изпълни и двата дроба с течности и това не даваше никаква опция за лекуване. Нужни бяха пункции за премахване на течността. Алармирахме всички лечебни заведения със незабавни отделения, обиколихме 7-8 лечебни заведения – „ Пирогов “, ВМА, на всички места отвод след отвод! Накрая една от лечебните заведения я набута в приют. Това е подигравка. И пациентите ги е боязън да опишат преживелиците си.

Предпочитат да умрат, само че тихичко?

Д-.р Дамянов: Да.

Потърсихте ли за подпомагане пациентските организации?

Д-р Дамянов: Къде ги виждате тези организации?

На хартия има доста.

Проф. Аврамов: В годините имахме контакти с всички пациентски организации. Целта на всички пациентски организации е да уредят с преимущество своите хора в пътеки за химиотерапии и да усвоят някой европейски план. Знам го персонално от брачната половинка на някогашния президент Първанов, под нейна закрила имаше антиракова акция.

Създавате си много съществени врагове. Не се ли опасявате, че могат да ви съдят?

Проф. Аврамов: Ние към този момент сме ги осъдили всички тези врагове. Каним ги да дойдат отново и да повторим.

А хората от щабовете, които наричате служители?

Д-р Дамянов: Пари ми на езика да повторя апела на президента от площада. Онзи комичен военачалник е за пандиза. Какво направи ти, господин Мутафчиски? Плашеше народа, броеше трупове в ковчези и чували. Кой ти разрешава това, какво разбираш от ваксинотерапия?

Но когато броя на болесттите от Ковид 19 скочи внезапно, всички споделиха, че през пролетта ген. Мутафчийски е бил прав.

Проф. Аврамов: Нищо сходно. Половината от тази хора са умрели тъкмо заради суматохата, основана от него и хората му. След тази пандемия във всички страни ще има правосъдни процеси и наказани. Пандемията ще приключи с огромен брой наказани управници. В момента във Филипините съдят здравния министър и сходен щаб поради аналогична обстановка с имунизацията против денга. Нека се учим от опита на цивилизацията.

Д-р Дамянов: Относно лекуването на вирусните болести, в това число Ковид 19, ние предложихме различни способи. В нашия център 60% от онкоболните годишно боледуват от разнообразни вирусни заболявания и нито един път за 15 година не сме позволили затруднение. Това е, тъй като прилагаме озонотерапия, високи дози витамин С и биомагнитна терапия.

Вие предложихте тези евтини лечения още при започване на корона-пандемията. Чуха ли ви някъде, получихте ли мнение от здравните и държавните институции?

Проф. Аврамов: Никакъв интерес. Информирахме здравната администрация, че съществуват мощни и евтини средства за лекуване на всевъзможни вирусни болести. Не по литературни данни, а по международни научни изявления. Проф. Иво Петров самичък разгласява персоналния си опит с озонотерапията. Цялата ни кореспонденция с институциите документира по какъв начин изпълняваме гражданския си дълг.

Световно известната професор Махин Хатами , някогашен програмен шеф в Националния раков институт (NCI) и Националните здравни институти (NIH) на Съединени американски щати, разгласява публикация на тематика десептологията в науката за рака и имунизациите. Да поясним: десептология е науката за измамата. Какво има поради в тази ситуация проф. Хатами?

Д-р Дамянов: Това е една извънредно сериозна научна публикация. Проф. Хатами проучва въздействието на ненаучните медтоди за лекуване на Ковид 19 върху онкологичните и вирусните болести. И открива, че и в двата случая господства десептологията. И че имунизациите надалеч не са безвредни.

От друга страна крале и държавни глави обществено се имунизират, с цел да верифицират полезността им.

Проф. Аврамов: Защо би трябвало да се имунизира обществено? Това е реклама.

Впрочем 3-4 фармацевтични компании получиха в границите на имунизационната акция чудовищна безвъзмездна реклама, посредством непосредствено и непрекъснато цитиране на имената им.

Проф. Аврамов: Това не е решение на медицински проблем. Вместо осведомено единодушие, всички жители би трябвало да подписват застрахователна лавица преди имунизация.

Д-р Дамянов: Биофизиката и квантовата физика мощно нахлуват в актуалното лекуване на индивида. Но там облагите от медикаменти са мощно занижени. Във втората половина на 20 в. имунизациите изиграха решаваща роля за предотвратяване на популацията от разнообразни инфекциозни болести и ваксинотерапията има своето почтено място в медицината. Но в 21 в. удря часът на биофизиката. Човекът има енергийно биополе, което въздейства мощно върху здравето.

Разговора води Емил Янев

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР