Уважаеми г-н премиер, уважаеми министри, имам честта да благодаря на

...
Уважаеми г-н премиер, уважаеми министри, имам честта да благодаря на
Коментари Харесай

Ловчанският митрополит на крака при кабинета, дари министрите с икони, а премиера - с грамота

„ Уважаеми господин министър председател, уважаеми министри, имам достойнството да благодаря на Бойко Борсов и в негово име на българското държавно управление за огромната помощ на Ловеч за построяването на огромния катедрален храм и една от най-красивите църкви в България ”, обърна се към премиера ловчанския митрополит Гавраил. „ 500 000 лв. ни е дал като министър председател и 600 000 лв. ни е дал от касата на ГЕРБ. Господ да ви дава здраве, господин министър председател, да ви дава сили, с цел да можете да извършите доста значими каузи за България. Страната има потребност от почтен и мощен началник, тъй като ситуацията е комплицирана, а проблемите пред страната ни – трудни”, сподели още дядо Гавраил.



Той връчи на премиера икона на светите братя Кирил и Методий, на които е кръстен новоизградения храм в града на люляците и грамота. Икони имаше и за всеки един член на кабинета.

От своя страна министър-председателят Бойко Борисов заяви, че следва да бъдат отпуснати нови 800 000 лв. за Плиска, с цел да продължи реставрацията й.

Очаква се през днешния ден кабинетът да разиска положението на защитата и въоръжените сили и да утвърди препоръчани законодателни промени.
Предвижда се да бъде отдръпнат и отчетът за положението на защитата и въоръжените сили от 2016 година, утвърден с решение на Министерски съвет. В него бяха обрисувани тревожни трендове, а точно, че армията е на лимита на опциите си по осъществяване на дилемите, гарантиращи националната сигурност. От тестванията му стана ясно още, че поради неналичието на средства, остаряла техника и незапълнени щатни бройки, армията единствено отчасти извършва отговорностите си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР