Уважаеми футболни хора, вчера в БФС бе внесена подписката на

...
Уважаеми футболни хора, вчера в БФС бе внесена подписката на
Коментари Харесай

Димитър Бербатов: Повече от 280 клуба се подписаха за изборен конгрес

Уважаеми футболни хора, през вчерашния ден в БФС бе импортирана подписката на огромна част от клубовете-членове на футболния съюз с искане конгресът, призован за 18 март 2022 година, да освободи настоящото управление на БФС и да направи законен избор за ново управление, заяви Димитър Беррбатов, научи Moreto.net

" Вчера в деловодството на БФС бяха импортирани подписите на 280 клуба за избирателен конгрес. Събраните заявления са доста повече от импортираните в БФС, което демонстрира всеобщото предпочитание за смяна. Сега Изпълнителният комитет на БФС би трябвало, както е по правилник, да направи нужното, с цел да провежда и организира конгреса на футболния съюз на 18 март 2022 година, тъкмо както е разказано в декларациите на клубовете. Любопитно ще бъде дали и този път ще се наложи намесата на съда и посредством него да бъдат спазени Уставът и законът, или управлението на футболната централа ще бъде правилно по отношение на своите членове и категорично ще съблюдава волята им.

Припомняме, че на последния конгрес съзнателно и изцяло нелегално делегатите на значителен брой клубове не бяха позволени да вземат участие. Появи се информации за закани и репресии от страна на зоналните и регионалните ръководители на БФС. Наложи се даже да бъде търсено подпомагане от прокуратурата.

Ние от Екипа на Димитър Бербатов призоваваме управлението на БФС да изостави недемократичните практики от предишното и да разреши на своите членове свободно да показват волята си и да вземат участие интензивно в основаването и ръководството на футболния живот в България. ", разясняват от екипа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР