Уважаеми дейци на културата,Уважаеми сънародници,Преди седмица прочетох, че „министърът на

...
Уважаеми дейци на културата,Уважаеми сънародници,Преди седмица прочетох, че „министърът на
Коментари Харесай

„ПРОСТО НАСКО“ – КАРИКАТУРА ВМЕСТО КУЛТУРА

Уважаеми дейци на културата,

Уважаеми сънародници,

Преди седмица прочетох, че „министърът на културата“ посочил „забележителна неосведоменост“ по повдигнатите културни въпроси на своята първа конференция – съгласно мнението на присъстващите на нея публицисти. Научих също за гафа, който новият министър позволил, представяйки като собствен подписания от неговия предходник документ.

А вие какво си въобразявахте, че ще се случва?

Какво можем да чакаме от сходен човек, с изключение на гаф след гаф и цялостна некомпетентност във всички културни сфери?

Атанас Атанасов е хубаво момче. Костюмчето му стои добре. И ТОЛКОВА!

Това е новак артист от Хасково и нищо друго. Няма креативен актив. Напълно незнаен е за културните среди в страната. Той също не знае нищо за тях. Не знае даже по какъв начин да се държи с техните представители. Големият му креативен багаж е читалищната режисура „в селото на баба и дядо“, а политическият – познанството със земляка му Асен Василев. А, двамата са пели в учебния хор – по какъв начин можах да пропусна подобен значим креативен факт!

И сходен човек бива назначен за министър на културата в миг, когато българската страна има съдбовна нужда от потвърдена, национално мислеща персона с безспорен креативен принос, която да постави най-малко частично ред в цялостния безпорядък и безпътицата в културната сфера в България. Както писах наскоро, първото обвързване на тази персона е да направи списък на културно-историческото завещание на българите и да спре неговото заличаване, замяна и плячкосване. Можем ли да чакаме такава титанична работа от трийсетгодишното актьорче, което даже не е приключило цялостния курс на образование в своята компетентност?

Щеше да е смешно, в случай че не беше трагично.

Нека момчето е живо и крепко, само че то е в самото начало на своя креативен и житейски път. Рано му е замисли за министерско кресло и да сяда в него. Ако беше рационален, „просто Наско“  в никакъв случай не би се съгласил да заеме този министерски пост – по този начин извънредно значим и толкоз подценяван от варварските български държавни управления.

Посланието с неговото предопределение е ясно: на България не й е нужна просвета, ето за какво културен министър може да бъде всеки фигурант.

Много грешите, кукловоди от Козяк!

Призовавам за незабавна промяна на сегашния така наречен „културен министър“. Ако тази смяна не се извърши в този момент, тя ще се наложи в близко бъдеще – само че след голям брой по-срамни гафове.

Милена Върбанова
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР