Уважаеми българи, -->Скъпи български семейства,Благородното и искрено намерение да построим

...
Уважаеми българи, -->Скъпи български семейства,Благородното и искрено намерение да построим
Коментари Харесай

Мама и Аз София е необходим проект за бъдещето на България



Уважаеми българи,
-->
Скъпи български фамилии,

Благородното и откровено желание да построим детска болница в столицата произтича от нашата грижа и блян, бързо, да изпълним доста съвременен план в работа на децата и родителите. Ние, в огромното семейство на Търговска Лига, също сме родители и имаме вяра в нашите благоприятни условия! Ние не сме и не можем да бъдем безразлични към продължаващата, десетилетия, мъка и бедност!  

България е единствената страна в Европейския съюз, която няма профилирана национална детска болница.

По данни на Световната банка детската смъртност в България за 2020 година (на деца под 5 години) е една от най-високите в Европейски Съюз – 6 деца на 1‘000 раждания. Единствените страни с по-лоши резултати са Румъния (7) и Малта (7) при приблизително за Европейски Съюз – 3.5. Много фактори въздействат на детската смъртност: стандарт и метод на живот, качество на храната, обучение и грижа на родителите и така нататък, само че най-голямо значение имат качеството и достъпът до профилирана модерна здравна помощ.

Историята на тематиката за създаване на национална детска болница в София – свадите и в този момент настоящите ретроградни сили против нашия чист и почтен план, са всички добре известни и не заслужават внимание! Въпреки необятния публичен и политически отзив, обаче,  реален прогрес по построяването и реализацията няма! Всяка година, родителите на хиляди заболели български деца търсят лекуване в чужбина, като за задачата всекидневно събираме средства посредством благотворителни акции.

Защо ние сме подготвени да носим тази голяма отговорност?

         Преди да отправим заявката за позволение (вх. № ЛД-00-5/31.08.2022 г.), управлението на групата се допитахме до нашите над 2‘500 образовани и висококвалифицирани чиновници и техните фамилии – лекари, инженери, архитекти, биотехнолози, фармацевти и експерти по медицински грижи и голяма група почитатели на модерното развиване в страната и чужбина:  по какъв начин си показват положителното детско опазване на здравето и имат ли сили да осъществят плана ‚Мама и Аз‘ в София за няколко години. Получихме голяма поддръжка и насърчения, дружно с доста скъпи препоръки, оферти и обещания за безвъзмезден ексклузивен труд, в случай че и когато стартира реализацията.

Фирмената група на Търговска Лига се развива към този момент 31 година Ние сме сигурни и предвидими. Имаме 25-годишен опит в проектирането и построяването на високотехнологични профилирани лечебни заведения, медицински научноизследователски центрове и GMP-сертифицирани фармацевтични индустриални комплекси. Търговска Лига е потвърден, огромен народен вложител в опазването на здравето, който в никакъв случай нищо не е приватизирал: нито един цех, нито едно аптечно дружество, нито една болница или образователна база. Нашето Архитектурно и Строително Бюро ‚Хелвеция‘ е получило редица професионални награди в България. Работи за големи болнични планове в Китай и Индонезия.  Достигнатата неповторима за страната и приета оттатък Балканите и в Европейски Съюз експертиза е водеща компетентност в проектирането, строителството и усъвършенстването на съвременни болнични здания! Трябва, обективно, да е горделивост в София и Родината.

Българският Кардиологичен Институт е приет, в страната и чужбина, отличен шеф на профилирани и многопрофилни, високотехнологични лечебни заведения и почитан научноизследователски център за управление в актуалната здравна процедура и болнична помощ.

Всички наши планове през последните 31 години са транспарантни и растящи пред очите на обществото. (, Плевен и Бургас,,, ). 

Какво планираме и чакаме?

Да изградим болница за българските деца с 28  високотехнологични клиники и отделения – всички изключително значими и потребни за майчиното и детско опазване на здравето.

Проектът планува създаване на изцяло нова многоетажна постройка в самостоятелен имот, проектирана особено и само с тази цел и функционалност – да обслужва единствено детската болница. ‚Мама и Аз‘ в София ще приема и лекува,  несъмнено, деца и подрастващи от цялата страна, изключително по-тежки случаи, за които не може да бъде открита съответна експертна помощ на районно равнище. В напреднало съдействие, към този момент открито, с водещите центрове по майчино и детско здраве в Европа и Съединените щати, тази фантазия ще стане действителност в идващите три години.

Трябва ясно да заявим, че финансовите условия за лекуване в ‚Мама и Аз‘ ще бъдат същите както в държавните лечебни заведения. Лечението на всички деца ще се заплаща от НЗОК, според наредбите на българското законодателство. Допълнително възнаграждение от родителите за лекуването на техните деца не се планува. От лекарите в  ‚Мама и Аз‘ чакаме и ще създадем нужното за тяхното цялостно посвещение на качеството в диагностичната, лечебната и научноизследователската работа.

 Обществото за в този момент?!?

Важна вест е, че получихме предварителната поддръжка за плана на 3 огромни политически сили, които ще вземат участие в идващия парламент. А отношението към проблемите на детското опазване на здравето у нас е най-критичният тест за готовността на политиците да ръководят и вземат решение проблемите на опазването на здравето в цялата страна.

Нашата корпоративна и персонална отговорност:

Инициативата за болница ‚Мама и Аз‘ е наша надълбоко осъзната национална и обществена отговорност! Сигурни сме, че ще бъде посрещната с автентичен възторг от цялото общество. Частните лечебни заведения са лицензирани по същия законов ред, както всички други държавни и общински лечебни заведения и по-често са мотор на напредъка и развиването в медицината.

Когато България е посочена като най-бедната страна във всички ранглисти на Европейски Съюз и е изправена пред големи политически, обществени, финансови, отбранителни и софтуерни провокации, дълг на българските бизнесмени е да влагат в публично безспорни и срочни дела за Родината (). 

Нашата цел е най-хубавото за нашите деца, в нашата Родина, в този момент! 

Уверени сме, че тази цел е постижима. Доказват го нашите 34 екипа по незабавна медицина 7/24/365 (без държавна субсидия) и най-важното: два и половина милиони пациенти на Българския Кардиологичен Институт и ‚Сърце и Мозък‘, които ни имат вяра. 

Частните лечебни заведения в България са български лечебни заведения – част от националното благосъстояние. В частните лечебни заведения работят почтени български лекари и медицински личен състав, постоянно обучавани и уважавани от водещи международни специалисти. В частните лечебни заведения на България се диагностицират и лекуват от ден на ден и повече български пациенти, които свободно и уверено са ги избрали и най-важното – при високи клинични резултати и мощно удовлетворение.

Откровено казано, този план не анулира, а подкрепя и редуцира времето до основаването на държавна национална детска болница: минимум тъй като има още дузина педиатрични специалности, които ‚Мама и Аз‘  няма потенциал да покрие. Както страната не може сама да реализира всичко, по този начин и никой частен вложител, още по-малко, може да посрещне всички здравни потребности. Държавата би трябвало въодушевено да одобри нашата протегната ръка. Липсата на педиатри и експерти по детско здраве у нас е реалност и за това имаме мощна стратегия за напреднала подготовка на български лекари във водещи международни медицински центрове в Европа и Съединените щати. Готови сме да посрещнем желанието на всеки доктор да работи в модерни условия, да развива своите познания, гений и умения. Ние постоянно сътворяваме мощен екип, с техника „ на една ръка разстояние “ и всички благоприятни условия за точни мултидисциплинарни решения в интерес на пациентите, в този момент в интерес на нашите деца.

С поддръжката на обществото, Търговска Лига може да осъществя нашата огромна обща фантазия за съвременна профилирана детска болница в София.

Таквор Бохосян

Главен Изпълнителен Директор 

‚Търговска Лига – Глобален Аптечен Център‘ 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР