Уважаема госпожо председател, уважаеми колеги! Ще Ви прочета изказване от

...
Уважаема госпожо председател, уважаеми колеги! Ще Ви прочета изказване от
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Всяка абдикация от отговорността да си парламентарист в този момент е национално предателство!

" Уважаема госпожо ръководител, уважаеми сътрудници!
Ще Ви прочета изявление от 26 септември 2013 година на Българска социалистическа партия, когато партията е ръководеща и персонално на острието й Мая Манолова. Тя е зам.-председател на Народно събрание, а мотивът за изказването й е отводът на опозицията – тогава ГЕРБ, да се записва в зала два дни, заради което няма кворум. Ето и цитатът:
„ Ако ГЕРБ не се записват през днешния ден, ще провалят личния си избор и ще станат за смях. С решението си да не се записват, депутатите от ГЕРБ показват цялостна беззащитност да си играят ролята на съпротива.
ГЕРБ са като второкласен тим, който не може да си играе играта и пречи на другия отбор. Решили са да продължат да се излагат пред очите на всички български жители. Защо се държат като на махленско футболно игрище, те ще дават отговор пред своите гласоподаватели “.
И още нещо: съгласно Манолова тяхното държание е „ нечувано за българския парламентаризъм ". Опозицията показва антипарламентарно държание.
За наслада, сътрудници парламентаристи, в този момент сме 2020г. и кворум има!
Това съобщи от парламентарната естрада зам.-председателят на националното заседание и водач на партия " ВОЛЯ " Веселин Марешки.
" Умните хора не повтарят грешките на другите. Щом държанието на ГЕРБ тогава е било антипарламентарно, било е неточност, то за какво Българска социалистическа партия през днешния ден го повтаря едно към едно?! Защо копира едно укоримо държание?! ", попита реторично той.
Ето какво съобщи още Марешки:
 Веселин Марешки: Социологическите изследвания тотално си опонират Веселин Марешки: Социологическите изследвания тотално си опонират
„ Социологическите изследвания в последно време си опонират тотално. Едни пишат, че първи са ГЕРБ, Българска социалистическа партия изостават и не печелят нищо от...
" Излиза, че когато различен прави нещо е неприятно, а когато Българска социалистическа партия прави същото, е положително. Това е следващият образец за двойните стандарти на Българска социалистическа партия! Не се удивлявам, че пророчеството ми за разпад на групата и нуждата от повече места на задните редове за самостоятелни депутати се оказа още веднъж вярна. До това води сходна политика.
Уважаеми сътрудници, живеем в доста сложни времена. Парламентът би трябвало да работи на цялостни обороти, с цел да даде сигурност и непоклатимост на народа, с цел да гласоподава ограниченията, които да оказват помощ българите да минат с минимум вреди през тази ужасна рецесия!
Всяка абдикация от отговорността да си парламентарист в този миг е национално изменничество! Явно Българска социалистическа партия желае да я запомнят точно с това. Нищо обществено, нищо патриотично, нищо социалистическо не се вижда в държанието и позициите й. Не съм вярвал, че ще пристигна ден точно лявата, сякаш обществената партия да е срещу ограничения за поддръжка на българите и бизнеса. Поне това слушам като техни мнения за бюджета. Българска социалистическа партия е срещу това народът да живее по-добре! Невероятно, само че факт! Виждаме самоубийството на остарялата лява партия. Да им е честито! Мераклии да им заемат мястото- има задоволително.
Ние от ВОЛЯ обаче сме тук като виновни, зрели хора, които са оставили персоналните си упоритости настрани. Защото в този момент не е моментът за такива- споделям го и на Радев, и на Нинова, и на Манолова и на други като тях. Сега е моментът за национално обединяване и грижа за другия. Грижа за лекари, сестри, служители на реда, учители, за предприемчивите българи, за възрастните хора, за децата, за майките… Всички чакат от нас да одобряваме нужните решения, с цел да минем дружно, сплотени през тази рецесия. И по тази причина Народното събрание би трябвало да работи качествено, а не някои да разиграват сценки на афектирани, на разочаровани…
Точно по тази причина, ние от Воля ще продължаваме да бъдем тук! Ще продължаваме да поддържаме всички ограничения, които са в отбрана на българските лекари, учители, служители на реда. За всички хора, които сега изнемогват. За всички бизнеси и предприемачи, които изпитват компликации да се оправят с следствията от КОВИД рецесията. Ще бъдем на страната на българския народ и ще му оказваме помощ, с цел да оцелява. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР