Утре започва втори етап на ремонта на трамвайната линия №5

...
Утре започва втори етап на ремонта на трамвайната линия №5
Коментари Харесай

Утре започва вторият етап на ремонта на трамвай №5 в София от бул. „Тодор Каблешков“ до Околовръстното шосе

Утре стартира втори стадий на ремонта на трамвайната линия №5 от бул. „ Тодор Каблешков “ до Околовръстното шосе.

„ Промяната се състои в това, че строителите стартират да работят сектора под Околовръстното шосе – от декември до момента работеха единствено сектора от ухото на Околовръстното до Княжево, а в този момент влизат и в долния сектор, като трамвай 4 ще стига от ухо Бъкстон – там, където върти в този момент и петицата, а трамвай номер 11 ще обръща на ухото против стадион „ Славия “, изясни зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов.

Заместващият рейс ТМ 5, който обслужва трамвайните линии 4 и 5, се резервира със същия период от пет минути. Това се чака да продължи доникъде на април.

„ Строителството продължава. Ние влязохме там, където минимум пречим на придвижването в първия сектор, който е от ухото на Околовръстното шосе до Княжево. Тъй като там завършиха към този момент демонтажните работи, започваме построяването на новия релсов път “, изясни още Джоргов.

„ Движението на кръстовището на бул. „ Тодор Каблешков “ и „ Цар „ Борис “ III няма да се визира и ще се работи единствено на обособеното трасе “, изясни още заместник-кметът.

Ангел Джоргов се извини за породеното стеснение и добави, че концепцията е да има нови перони, релсов път и контактна мрежа, с които да се извърши и вторият стадий от строителството на новата линия на трамвая до Княжево.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР