Утре вицепремиерът и транспортен министър Христо Алексиев и регионалният министър

...
Утре вицепремиерът и транспортен министър Христо Алексиев и регионалният министър
Коментари Харесай

Регионалният и транспортният министър ще инспектират българската част на интерконектора с Гърция

Утре вицепремиерът и транспортен министър Христо Алексиев и районният министър Иван Шишков ще инспектират междусистемната газова връзка Гърция-България на територията на българската част.

Обиколката на двамата министри ще стартира в 13.00 ч. на газоизмервателна станция Стара Загора. След това те ще посетят Кранов възел 6, ситуиран до село Тракия, както и канал на " Напоителни системи " и диспечерски център в село Стамболийски, прецизират от районното министерство.

Вчера районният министър Шишков разгласи, че има закъснение по строителните действия по газовия интерконектор, заради което изиска от вложителя обстоен график за това по какъв начин и в какви периоди градежът ще бъде завършен.

Дейностите се разделят на два стадия, като това, което е най-неотложно за стартирането на тръбата, ще се извърши в първия стадий.

Чрез въпросната газова връзка се планува България да получава към 3 милиарда куб. метра азерски газ годишно. Проектът планува и спомагателен потенциал, с цел да може на по-късен стадий през тръбата да минават до 5,5 милиарда куб. метра. Общата дължина на връзката е 130 километра.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР