Утре в Националния център за обучение и квалификация в системата

...
Утре в Националния център за обучение и квалификация в системата
Коментари Харесай

20 филиала за спешна помощ ще получат нови компютърни конфигурации


Утре в Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ представители на четирите центъра за незабавна здравна помощ – Силистра, Разград, Русе и Смолян – ще получат нови компютърни конфигурации за 20-те филиала към съответните структури.

Техниката е закупена по линия на план BG05M9OP001-3.007-0001 „ Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения ” (ПУЛСС), финансиран от Европейския обществен фонд посредством Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020 година

В осъществяване на ПУЛСС е планувано всички 170 филиала към центровете за незабавна здравна помощ да бъдат оборудвани с нови компютърни конфигурации с конфигурирана операционна система. От месец август м.г., когато започнаха доставките, досега с нова техника са обезпечени  филиали те на 22 от 27-те центъра за незабавна здравна помощ.

На събитието ще участва заместник-министърът на опазването на здравето Слави Пачалов.

Проектът ПУЛСС е с интервал на осъществяване до 30 септември 2021 година и с общ бюджет от 7 млн. лева Основната му цел е възстановяване качеството на предоставяната на жителите незабавна здравна помощ посредством вложения в човешкия капитал.  

Припомняме, че дейност по ПУЛСС е и 5-дневното практическо и теоретично обучение, на което подлежат работещите в системата на незабавната здравна помощ лекари, медицински сестри, фелдшери, водачи на линейки и тъй наречените

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР