Утре в Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде

Утре в Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде ...

Утре ще бъде подписан договорът за изграждането на тол системата.Утре в Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде подписан договорът за тол-системата. Това съобщиха от пресцентъра на министерството с уточнението, че в министър Николай Нанков ще присъства на подписването на договора.

Системата ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3.5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3.5 т (електронна винетка).

Договорът ще бъде подписан от председателя на Управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов и от Михаел Вебер, представляващ изпълнителя Консорциум "Капш Трафик Солюшънс".

Стойността на договора за изграждане на електронната система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа е 149 997 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 19 месеца. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на изпълнителя. След успешното й внедряване инвестицията ще се възвърне със събраните приходи.

Източник: dnevnik.bg