утре ще организира предупредителен протест в Скопие и още 10

...
утре ще организира предупредителен протест в Скопие и още 10
Коментари Харесай

С протест утре ВМРО-ДПМНЕ иска да разбере за какво преговарят Скопие и София

утре ще провежда сигнален митинг в Скопие и още 10 града с искане да бъде огласен документът, за който договарят със служебното държавно управление на България министър председателят и специфичния представител, съобщи през днешния ден водачът на опозиционната партия Християн Мицкоски пред кореспонденти.
Протестът ще бъде в интервала следобяд на три места в Скопие, едното от които пред Народното събрание, както и в други 10 града.
Мицкоски сподели пред кореспонденти, че опозицията не е била осведомена за договарянията с България. Позовавайки се на съществени дипломатически източници, Мицкоски сподели, че са извършени договаряния по въпросите за език, просвета, традиция, история, уникалност... и за включването на контрактуваното в пътната карта.
Според него един от вероятните сюжети е договарянията да продължат след парламентарните избори в България и избора на политическо държавно управление.
 ВМРО-ДПМНЕ: Блокади в Скопие, в случай че Заев не каже защо договаря с България ВМРО-ДПМНЕ: Блокади в Скопие, в случай че Заев не каже защо договаря с България
Ако министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев до края на деня не каже обществено защо договаря скрито с България, на следващия ден опоз...
Мицкоски, наред с други неща, удостовери, че е имал среща с президента Стево Пендаровски, съобщи МИА.
Междувременно министър председателят на районен съд Македония Зоран Заев означи във Facebook, че преди 76 година на бял свят се е появил македонският език.
Според Заев македонският език е минал през всички стадии на основаване, пробив, признание и кодификация и през днешния ден е приет в целия свят.
На този ден, написа Заев, преди 76 години, 7 юни 1945 година, по предложение на министерството на националното обучение националното държавно управление на Македония приема „ Решение за правописа на македонския език “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР