Утре ще изследват всички контактни с пациента, заразен с новия

...
Утре ще изследват всички контактни с пациента, заразен с новия
Коментари Харесай

Изследват всички контакти на беглеца с COVID-19 от село Паничерево

Утре ще изследват всички контактни с пациента, инфектиран с новия ковид, от село Паничерево, който през днешния ден избяга от Университетската болница в Стара Загора и беше хванат от полицията, съобщи  регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова, която е и ръководител на Областния действен щаб. 

В късния следобяд през днешния ден с заповед на здравния министър Кирил Ананиев селото беше сложено под карантина, а  1 000 теста за проучване на жителите в бяха дарени от народния представител Делян Пеевски.

Заразеният е наел такси тази заран и се е прибрал в ромския квартал в родното си Паничерево, община Гурково, оповестяват от Окръжната дирекция на полицията в Стара Загора.

Мъжът, който е на 50 години, е един от четиримата пациенти, признати в Клиниката по инфекциозни заболявания предходната нощ, съгласно шефа на болничното заведение проф. доктор Йовчо Йовчев. Той е един от петимата поданици на балканското село, които са били контактни с потвърдено инфектиран пациент. Мъжът е в положително положение довечера, посочи проф. Йовчев.

Полицията е издирала и таксиметровия водач, който е превозил от болничното заведение в Стара Загора до Паничерево мъжа с COVID-19.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, прецизираха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи. Това е първи сходен случай в района след оповестяването на изключителното състояние в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР