Утре приключва приемът на заявления по de minimis за реализация

...
Утре приключва приемът на заявления по de minimis за реализация
Коментари Харесай

Приключват приемите по de minimis за реализация на говеждо месо

Утре завършва приемът на заявки по de minimis за реализация на българско говеждо месо, както и по схемата за държавна помощ за поддръжка за обезпечаване на ликвидност на земеделските стопани.

Бюджетът на помощ de minimis за животновъди за покриване на разноските за кръвопролитие, превоз и административни документи в бранш „ Говеждо месо “ е 1,5 млн. лв.. Финансовата поддръжка има за цел да подкрепи родните производители да осъществят отгледаните от тях.

Говедата, предопределени за кръвопролитие следва да са отглеждани най-малко 6 месеца до датата на кръвопролитие в стопанството на земеделския собственик, претендент по помощта. Те би трябвало да бъдат продадени от стопанството непосредствено на касапница за кръвопролитие, заклани на ишлеме или в личния кланичен пункт на земеделския собственик. Необходимо е продадените и заклани животни да бъдат на възраст от 12 месеца в това число до навършване на 24 месеца. Помощта се дава за животните, заклани и осъществени в интервала 1 август – 18 ноември 2020 година Размерът на подпомагането е до 150 лева на заклано говедо. Средствата ще бъдат изплатени на стопаните до 13 декември.

Държавната помощ „ Помощ за поддръжка за обезпечаване на ликвидност на земеделските стопани, извършващи активност в първичното селскостопанско произвеждане за превъзмогване на следствията от отрицателното икономическо влияние от COVID-19 “ е с бюджет от 56,58 млн. лева Тя е ориентирана към аграрни производители - животновъди, отглеждащи едри и дребни преживни животни и картофопроизводители, които са отсрочили заемите си, предоставени от Държавна фирма „ Земеделие “ в интервала 2008-2012 година и са в неспособност да ги погасят в изискванията на пандемията от Коронавирус 19.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР