Утре от 10:00 ч. в Министерството на регионалното развитие и

...
Утре от 10:00 ч. в Министерството на регионалното развитие и
Коментари Харесай

Подписваме договорът за изграждането на тол системата


Утре от 10:00 ч. в Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), в наличието на министър Николай Нанков, ще бъде подписан договорът за планиране, създаване и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа. Тя ще бъде на база изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 тона (тол такса) и на база време за леките коли с обща механически позволена оптималната маса до 3,5 т (електронна винетка).

Договорът ще бъде подписан от ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов и от Михаел Вебер, представляващ изпълнителя КОНСОРЦИУМ " КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС ". На церемонията ще участват членовете на УС на АПИ инж. Веселин Давидов и инж. Светослав Глосов и Андре Лаукс, основен действен шеф на " КАПШ ТРАФИККОМ ".

Стойността на контракта за създаване на електронната система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа е 149 997 000 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 19 месеца. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на изпълнителя. След сполучливото й внедряване инвестицията ще се възвърне със събраните доходи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР