Утре мерките срещу коронавируса отново се разхлабват, за повече от

...
Утре мерките срещу коронавируса отново се разхлабват, за повече от
Коментари Харесай

Кантарджиев: 1.8 млн. са с имунитет срещу коронавирус, до седмица спадат случаите

Утре ограниченията против ковид още веднъж се разхлабват, за повече от година опит се знае, че когато те са с деяние повече от две седмици, се натрупва отмалялост в обществото . Натрупа се отмалялост и в органите на РЗИ, Агенция по храните и полицията. Затова се подхващат ограничения на разхлабване, само че то не е толкоз огромно - остават маските и се не разрешава събирането на доста хора на едно място. Така пред БТВ доктор Тодор Кантарджиев , Директор на Центъра по заразни и паразитни заболявания изясни вчерашното решение за отваряне на разнообразни браншове от 1, 5 и 12 април.

Той изясни, че през вчерашния ден електронната му поща била цялостна с писма на възмутени от разхлабването на ограниченията жители.

Нищо толкоз не се разпуска, съобразяваме се с медицинските индикатори , с натоварване на лечебни заведения и система. Въпреки че призна, че обстановката е сериозна, значими са маските и да не се събираме доста хора .

Кантарджиев е оптимист, че няма експоненциално разпространяване на вируса сега и че инфектираните не са 20 000, само че стартират ли 10 да заразяват 25, тогава " нещата стават неприятни ". Кантарджиев сподели, че в този момент сме в плато, с много висока заболеваемост, до седмица би трябвало да стартира намаляване на броя на случаите.

Засега лечебните заведения имат благоприятни условия, непрекъснато се разкриват кревати.
 Рекорден брой нови случаи на ковид: 5176
Рекорден брой нови случаи на ковид: 5176

Активните случаи са 69 666...

Ако би трябвало да сме справедливи и да си помислим, че в случай че предходната година се беше случило това , нямаше готови лечебни заведения, нито О2..., изясни той. За страдание е повече натоварването от ноември предходната година, дай Боже, ограниченията преди 10 дни да сработят , а и в този момент няма чак такова разхлабване, добави той.

Кантарджиев разяснява имунизацията : 300 000 са преболедували публично, евентуално обаче те са повече от 1.2 млн., 458 000 - са ваксинираните. Така към 2 млн. души у нас са с имунитет. Няколко пъти повече са прекарали инфекцията леко от тези, които са лежали в болница. " Мисля, че към 1.8 млн. души са с имунитет против вируса ", сподели Кантарджиев.

Борим се оптимално бързо да имунизираме , всичките ваксини, които имаме, да я слагаме в границите на дни, сподели той. Целта е да има повече имунизирани, с цел да няма епидемиологично разпространяване, а да единствено обособени клъстери и случаи.
 Ангел Кунчев: Хората имат потребност от глътка въздух
Ангел Кунчев: Хората имат потребност от глътка въздух

Ако не пречупим тренда на вируса, отново ще затегнем

Това е задачата ни от една година. Всичко се затваря, до момента в който пристигна имунизацията, а в този момент като я има към този момент, я слагаме. Но при всеобщата имунизация, рецензиите са всеобщи за другите ваксини . Натрупват се познания, само че обществото е доста сензитивно за разнообразни случаи, сподели още експертът.

Д-р Кантарджиев добави, че към този момент няма връзка сред имунизирани и тежки странични резултати, само че посъветва месец след имунизацията да се пие малко повече доматен сок, най положителното средство против кръвосъсирване, ликопенът пречи на тромбите. Лимонът също въздейства добре за имунитет.

Относно имунизацията на " Астра зенека " той счита, че тя е обект на доста рецензии, тъй като е доста евтина. От над 17 млн. ваксинирани с " Астра зенека " няма разказани такива чудеса, мислите ли, че Англия ще допусне всеобщо имунизиране със странични резултати повече от естествените, запита риторично Кантарджиев.

Много се подлага на критика, че всичко е без проект - в противен случай имаме проект , уточни Кантарджиев. Посланията, които се насочат, е да се приказва единствено истината. Казваме истината и по тази причина тези числа за странични резултати, би трябвало да бъдат превеждани от експерти на обществото.
 Аспарух Илиев за ограниченията: В кухнята гори, а каним посетители в хола да разпуснем
Аспарух Илиев за ограниченията: В кухнята гори, а каним посетители в хола да разпуснем

Претоварването на лечебните заведения е реалност

Избор на ваксина ще има в края на април месец , тогава ще има повече ваксини, сподели той. Не правете избор обаче , поучава Кантарджиев. За възрастни той поучава да употребяват " Астра зенека ", а алергичните хора би трябвало да се замислят и един два-дни преди имунизация да се вземат противоалергични медикаменти при имунизиране с иРНК ваксини.

Има вид имунизацията може да стане годишна при разновидности на вируса. За имунизираните неотдавна би трябвало да са спокойни една-две години , безапелационен е експертът.

Сертификатът пък е необходим, с цел да се понижат случаите, а изкарването му е гратис.

Кантарджиев изясни за какво има повече смъртни случаи от ковид : Не са единствено медицински проблеми, има хронични проблеми, недобре следени, застаряването, хората забавят здравна помощ също при заразяване.

Новият английски вид заразява и деца, млади, бременни. Няма потвърдени други разновидности в нашата страна , демонстрират резултатите от секвенираните проби. Различна е симптоматиката обаче на британския вариант - с внезапни прояви на дихателните пътища, в този момент няма липса подушване, само че пък има мощно обособяване на тайни в горните дихателни пътища.
анкета
Трябва ли да има нов локдаун?
Да, другояче ще ни трябват доста черни чували Не, безсмислено е Локдаун обслужва единствено изборите Не се интересувам и няма да съблюдавам ограничения Преценката е на здравните управляващи
Да, другояче ще ни трябват доста черни чували

Не, безсмислено е

Локдаун обслужва единствено изборите

Не се интересувам и няма да съблюдавам ограничения

Преценката е на здравните управляващи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР