Устройство, което използва управлявано от изкуствен интелект огледало за получаване

...
Устройство, което използва управлявано от изкуствен интелект огледало за получаване
Коментари Харесай

Слънчева пещ с температура над 1000 градуса Целзий е разработена в САЩ

Устройство, което употребява ръководено от изкуствен интелект огледало за приемане на температура над 1000 градуса Целзий благодарение на съсредоточени слънчеви лъчи, е създадено от американската компания " Хелиоген " с финансовата поддръжка на корпорацията " Майкрософт " на Бил Гейтс, съобщи ТАСС .

В тази " слънчева пещ " силата на светилото за пръв път може да се употребява за приемане на свръхвисоки температури, които са нужни при производството на стомана, стъкло, цимент и при други процеси.

" Предлагаме технология, които подсигурява икономии спрямо потреблението на изкопаеми горива и не е обвързвана с парникови излъчвания в атмосферата ", съобщи създателят на " Хелиоген " Бил Грос.

По думите му, сходна технология може в бъдеще да се употребява за приемане на водород в промишлени мащаби. " Ако успеем да получим водород, без да се замърсява околната среда, това ще е същински пробив - разясни Грос. - В дълготрайна вероятност желаеме да станем компания, насочена към приемане на водород като екогориво. "

Бил Гейтс означи, че още в ранните стадии поддържал новаторската концепция, обвързвана с съсредоточени слънчеви лъчи. " Технологията обезпечава опцията да бъдат получени високи температури, които са нужни в редица индустриални процеси.

Това е обещаваща крачка напред по пътя към бъдещо заместване на изкопаемите енергоизточници ", сподели той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР