Устойчивото развитие и преходът към зелена икономика са една от

...
Устойчивото развитие и преходът към зелена икономика са една от
Коментари Харесай

ОББ дава до 2 млн. лева кредит за фотоволтаици

Устойчивото развиване и преходът към " зелена стопанска система " са една от настоящите тематики за актуалното общество и предизвикателство пред множеството бизнеси в страната. С цел да улесни този преход за своите бизнес клиенти, ОББ, част от КВС Груп, предлага капиталов заем за създаване на фотоволтаични централи с мощ до 2 мегавата за произвеждане на електрическа енергия за лични потребности. От заема могат да се възползват корпоративните клиенти и дребните и междинни предприятия, както и аграрни производители.

Специалните условия на новия артикул включват оптимален размер на капиталовото финансиране 2 млн. лв., гратисен интервал до 9 месеца от стартирането на плана и период на погасяване до 10 години след приключване на гратисния интервал. Необходимо е фирмите да разполагат с всички разрешителни за построяването на фотоволтаичната апаратура.

Новият тип заем е част от продуктите на ОББ за стабилно финансиране и е ориентиран към подкрепяне на бизнеса за усъвършенстване на разноските за електрическа енергия и понижаване на въглеродния отпечатък на компаниите в дълготраен проект. В случай на остатък на създадената сила, фирмите ще могат да я продават на електроразпределителните сдружения (ЕРП).

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Enel X Румъния, част от италианската енергийна група Enel, и...

" Като финансова институция ОББ играе основна роля в поддръжката на прехода към по-устойчиво бъдеще. Ние планираме да изпълним този преход дружно с българския бизнес. Новият капиталов заем, както и другите артикули, които създаваме, са удостоверение на нашия ангажимент да предоставяме на бизнес клиентите ни висококачествени услуги и съответстващи решения, приспособени към измененията. ", споделя Питър Рубен, основен изпълнителен шеф на ОББ.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР