Устойчиво расте делът на българските граждани, които разпознават неправителствените организации

...
Устойчиво расте делът на българските граждани, които разпознават неправителствените организации
Коментари Харесай

Всеки трети българин би се обърнал към НПО за помощ

Устойчиво пораства делът на българските жители, които разпознават неправителствените организации (НПО) като помощници, към които могат да се извърнат за решение на проблемите си. Това показва  на социолозите от " Алфа Рисърч " за настоящите публични настройки по отношение на Неправителствени организации бранша.

32.4% от интервюираните са склонни да потвърдят, че в страната има цивилен сдружения, които съставляват и пазят позициите им, и спомагат за разрешаването на проблемите им. Това е двойно нарастване по отношение на 2018 година, когато едвам 16.3% са декларирали, че са съгласни или по-скоро съгласни с такова изказване. Хората, които споделят мнението, че няма Неправителствени организации, което да ги съставлява в обществото, понижават от 41.4 на 100 през 2018 година до 36.7% през 2022 година

Макар и постепенно, стабилно пораства делът на жителите, които имат отношение към работата на Неправителствени организации. Около 20% от интервюираните са имали някакъв допир с гражданските организации през 2022 година, като тук влиза участие в такова съдружие или доброволческа работа, дарителство или просто хора, които са потърсили помощ или консултация. От 2018 година до момента българите, които са склонни да потърсят Неправителствени организации, с цел да оказват помощ на другиго или да потърсят помощ за себе си, са се нараснали с повече от 10 пункта до 39.6 на 100.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР