Устните са особено чувствителни заради голямото количество нервни окончания в

...
Устните са особено чувствителни заради голямото количество нервни окончания в
Коментари Харесай

Завинаги ще забравите за напуканите устни през зимата, ако ги намажете с това

Устните са изключително чувствителни поради огромното количество нервни окончания в тях. Те реагират изключително остро при мраз и вятър.

В кожата на устните няма мастни жлези. Затова те изпитват огромен дефицит на влага и постоянно губят естествения си тип, а се появяват пукнатини и възпаления, трансформират цвета и даже формата си.

Понякога може да се развие хейлит (възпаление на устните). Главната повода за него са неподходящите климатични условия (вятър, намалена мокрота на въздуха и т.н.), само че това положение може да бъде провокирано също от стрес, алергична реакция към червило, паста за зъби, поради дефицит на витамини.

Устните би трябвало да бъдат овлажнявани когато и да е от денонощието, включително е през нощта. В общите случаи кожните лекари предлагат използването на особено червило, което защищава устните от изсушаване и напукване.

В студено и прохладно време е добре да поставяте върху устните си еликсир. Той подхранва, омекотява, овлажнява, пази от вятъра и студа, придава натурален искра и разтегливост и способства за зарастването на раните.

Съществуват и подхранващи кремове за устни, които е целесъобразно да се използват през нощта. Те способстват за опазване на влагата в кожата на устните по време на сън.
Погледнете тази част от тялото, с цел да разберете имате ли незахарен диабет
Като заболяване, което се среща при доста по-голям брой от пациентите, за захарния диабет се знае повече. Какво обаче е належащо...
Прочети повече
Ако устните ви се белят, един път седмично може да ги мажете с ленено семе със сметана или мед.

Препоръчително е през зимата да се въздържате от използването на декоративно червило. Съдържащите се в него компененти и оцветители запушват порите, вследствие на което кожата не може да диша добре и се обезводнява.

Вечер деликатно почиствайте устните си с козметично мляко или тоник и нанасяйте върху тях подхранващо средство.

Откажете се от кремовете, които съдържат салицилова киселина и ретин А - те изсушават кожата.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР