Устните лесно изсъхват и се напукват, но понякога се случва

...
Устните лесно изсъхват и се напукват, но понякога се случва
Коментари Харесай

Когато страдаме от цепнати ъгълчета на устата

Устните елементарно изсъхват и се напукват, само че от време на време се случва самите им крайчета да се разранят.

Болезненото "цепване " на ъглите на устните е освен козметичен, само че и здравословен проблем. Той може да се в профил най-лесно, като се предотврати появяването му.

Медицинско наименование на цепването на устните е ангуларен хейлит. Симптомите са обособяване на кожата в ъглите на устата, което от време на време може да е съпроводено и с кървене.

 устни Thinkstock

Обикновено аргументите за това заболяване са неналичието на витамините от група B (най-вече на рибофлавин – витамин B2), неналичието на желязо (анемия), дефицит на цинк, захарен диабет или имунен недостиг .

Липсата на задоволителен банкет на течности, както и цялостната дехидратация на организма също е допустима причина за цепването.

Относно лекуването, то може да се извърши локално с предписани от доктор антисептици, антимикотици и антибиотици.

За да се предотврати появяването на неприятния проблем още веднъж, е нужно да вземете известни ограничения. Промяната в хранителния режим е една от тях.

Липсващите витамини и химични детайли елементарно могат да се набират посредством приема на хранителни добавки или пък с включване само че избрани храни в дневната диета. Витамин B2 и желязо се съдържат в зеленолистните зеленчуци и черния дроб .

Витамин B3 се намира в някои меса, ядките и зърнените храни. Витамин B6 се съдържа в картофи, зеле и карфиол – типичните есенни храни, както и в бананите.

Козметичната грижа също не е за подценяване. Мажете устните си с подхранващ еликсир или вазелин с натурални лечебни съставки постоянно, не ги оставяйте да изсъхнат, изключително зимата при ниските температури.

Подсушавайте добре ъглите на устните след всяко хранене или миене.

Мажете устните с подхранващ еликсир и преди лягане, като по този метод и ще предпазите проблематичната зона от в допълнение навлажняване от слюнката.

Ако се чудите какъв еликсир за устни да си изберете, то надникнете ТУК и ще се ориентирате по-лесно  wink
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР