Установиха нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в землището на с. Маломир,

...
Установиха нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в землището на с. Маломир,
Коментари Харесай

МОСВ установи незаконно сметище в землището на с. Маломир

Установиха нерегламентирано изхвърляне на боклуци в землището на с. Маломир, община Върбица. Това се случва след сигнал, получен в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Шумен за изхвърлени строителни боклуци от общински камион в региона на селото, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.

Сигналът е подаден в районната екоинспекция в късния следобяд от чиновник на Държавното горско стопанство в гр. Върбица, пишат от ведомството.

На място бяха изпратени специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда, които откриха, че на терена има нерегламентирано изхвърлени освен строителни боклуци, а и огромни количества битови боклуци. Работата по случая продължава, като сега на мястото са специалистите на Регионална инспекция за опазване на околната среда, както и органите на реда и други виновни институции.

Министър Димитров разяснява, че това е следващият открит случай на заобикаляне на закона, като боклуци се изхвърлят на нерегламентирани места. Той е безапелационен, че органите на Министерство на околната среда и водите и неговите районни структури ще бъдат безкомпромисни при определяне на сходни действия, увреждащи околната среда и застрашаващи здравето на българските жители.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР