Установено е, че бургазлиите са проникнали в музейното здание през

...
Установено е, че бургазлиите са проникнали в музейното здание през
Коментари Харесай

Двойка наркомани обраха Гръцко училище в Ахтопол, щели да си купят дрога с плячката


Установено е, че бургазлиите са проникнали в музейното здание през незатворен прозорец на приземното помещение. В момента на осъществяване на кражбата в постройката не е имало чиновници, които да препятстват реализирането на престъпното действие. Чрез покачване на витринните стъкла бургазлиите откраднали скъпи монети и глинени предмети, които считали да пласират за набиране на парична средства за закупуване на наркотични субстанции. 

Въпреки безапелационния отвод на двамата причинители на кражбата да спомагат на полицейските чиновници, огромна част от откраднатите културно-исторически експонати са открити и конфискувани от трети лица. Сред откритите полезности са бронзови и сребърни монети, железни сечива и част от оръжия и глинени обредни съдове и украшения - гривна, обеци и копчета. Най-ценна измежду откраднатите експонати е антична сребърна монета  тетрадрахма на Месембрия - II в. прочие Хр. с лика на Александър Велики.

По случая са назначени голям брой експертизи, извършени са разпити и други процесуално-следствени дейности. Бургазлиите са арестувани за период от 24 часа.

Работата по случая продължава от чиновници на Районно ръководство – Царево.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР