Успяхме да намерим донякъде ефективно лечение на коронавирусната инфекция, не

...
Успяхме да намерим донякъде ефективно лечение на коронавирусната инфекция, не
Коментари Харесай

Наш лекар от Германия: Смъртността от Covid пневмония e десет пъти по-голяма, отколкото при грипа

 Успяхме да намерим ненапълно дейно лекуване на коронавирусната зараза, не успяхме да се оправим с страстта на хората, които не имат вяра, че има такова заболяване. Този коментар направи пред БНР доктор Стоян Монев, доктор на първа линия в Covid бранш в общинска болница в Германия.

" Това, което успяхме, е да намерим най-малко ненапълно дейно лекуване. Докато преди имаше лечебни заведения, в които никой не оцеля след интензивно лекуване, през днешния ден става дума за по-малко случаи на умряли на брой болни. Въпреки това концентрацията е огромна – в някои дни имахме над 30 хиляди инфектирани в Германия за един ден. Това успяхме да научим със самото лекуване. Не успяхме да се оправим с страстта на хората, които не имат вяра, че има такова заболяване или имат вяра, че то е някакво свръхлеко и не носи никаква заплаха за публичната сигурност. Това е прочувствена позиция. Това не е позиция, основана на обстоятелства. Ние не успяхме с тези обстоятелства да предизвикаме някакъв разсъдък или някакво примирение най-малко пред паметта на хората, които починаха “, сподели доктор Монев в предаването " Преди всички “.

" Доверете ми се - преди интубация няма антиваксъри “, написа лекарят в обществените мрежи.

" От март до ноември имаше толкоз доста смъртни случаи, колкото през декември единствено. Може да си визиите защо повишаване на тежките случаи в интензивните браншове става дума “, уточни доктор Монев.

" Независимо какъв е бил пациентът, сега, в който той усети, че въздухът не му доближава, че заспива поради събрания въглероден диоксид в кръвта си – това е един тип кома, която се получава, този пациент би предпочел да се бе ваксинирал, да не беше стигнал до това интензивно поделение. “

Всеки може да ревизира, че от Covid пневмония към днешна дата смъртността е 10 пъти по-голяма, в сравнение с при инфлуенца, добави доктор Монев.

В Германия са сюрпризирани, че са купени задоволително дози ваксини за Европейския съюз или са купени задоволително, само че от " неверните компании “, описа още медикът.

" Планирането е било въз основа на политически аргументи, не въз основа на медицински “, добави той.

" В последна сметка от всичко е било купено по малко, само че от нищо – задоволително. А в една такава пандемия, в която стопанската система е затворена, в която бизнеси са екзистенциално застрашениу е трябвало да бъде казано – ще купим от всеки един от първите пет производителя за 60% от популацията. Да, множеството ще бъдат изгорени, изхвърлени, няма да има потребност след това от тях, само че ще можем за два месеца, както Израел, да се оправим с пандемията. В Израел са имунизирани 13%. “

Значението на имунизацията ще пристигна сега, в който към 70% от хората са имунизирани или преболедували, посочи доктор Монев.

" Вирусът, при положение, че не изчезне след ваксинално покритие, ще се трансформира във вирус, с който ще се борим, както се борим сега с грипа. “

Възможно е на 100 хиляди души да има един или двама, които след време статистически могат да развият някакво заболяване в резултат на имунизацията, само че на 100 хиляди души в най-хубавия случай има 500, които ще умрат от Covid, а в обстановката в България смъртността доближава на моменти 7%, акцентира Стоян Монев.

" Тоест сред 500 и 7 000 души, aко 100 000 не бъдат имунизирани, ще умрат, против един до двама с някакво възпалително заболяване на 100 000 в най-лошия случай. Не можем да съпоставяме двете рискове. Опасността е като човек да бъде ударен от гръм или да получи сърдечен инфаркт. Огромна е разликата. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР