Успешно приключиха техническите процедури по модул Пътни такси и разрешителен

...
Успешно приключиха техническите процедури по модул Пътни такси и разрешителен
Коментари Харесай

Граничните пунктове заработиха нормално по-рано от предвиденото


Успешно завършиха техническите процедури по модул „ Пътни такси и позволителен режим " (ПТРР) и системата към този момент работи на автоматизиран режим. От 13:00 часа е възобновена автоматизираната обработка на пътни транспортни средства в модул „ Пътни такси и позволителен режим " (ПТРР) по всички Граничен контролно-пропусквателен пункт и системите работят обикновено, оповестиха от Агенция „ Митници “.

Аварийната (ръчна) обработка стартира в 20:00 часа на 08.04.2018 г.(неделя) и беше авансово планувана до 08:00 ч. на 10.04.2018 година (вторник), само че завърши предварително още по-обед през днешния ден.

Техническите процедури бяха свързани с миграция на база данни към нов сървър с по-добри параметри и са част от осъществяване на действия по Проект 8.2.1 „ Предоставяне на експертиза за понижаване на натовареността въз основата данни на модул „ Пътни такси и позволителен режим ". Цялостното осъществяване на плана, включващо и други оптимизационни действия, ще докара до ускорение на обработката на транспортни средства при надзор на пътните такси и разрешителния режим.

Периодът на осъществяване на техническите процедури беше определен след разбор на трафика, заради по-малкия брой преминаващи товарни коли през почивните дни. Оправдаха се и предварителните упования техническите процедури да не се отразят на интензивния трафик на леки коли и рейсове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР