Успешно приключи фалшивото кацане на Луната, както е по-известен международният

...
Успешно приключи фалшивото кацане на Луната, както е по-известен международният
Коментари Харесай

Фалшивото кацане на Луната приключи

Успешно завърши подправеното кацане на Луната, както е по-известен интернационалният опит СИРИУС (SIRIUS - Scientific International Research in Unique Terrestrial Station, Научно интернационално проучване в неповторима наземна станция). Екипаж от шестима прекара 122 дни в изолираност и бе следен от Института по медико-биологични проблеми на Руската академия на науките, съобщи ТАСС.

" СИРИУС-19 е 4-месечен опит, който се организира в Наземния пробен комплекс на института. Екипажът включва три дами и трима мъже - пълководец, бордови инженер, доктор и трима откриватели ", разясниха от пресслужбата. За пълководец на екипажа, в чийто състав са и двама американци, бе определен съветският космонавт Евгений Тарелкин.

Сценарият на опита възпроизведе съществени стадии от действителен галактически полет до Луната, в това число интервенции в орбитата на естествения сателит на Земята и на повърхността му. На 19 март участниците направиха виртуално кацане на лунната повърхнина, като използваха специфични костюми с каски за виртуална действителност, които им разрешиха да имат по-ярки чувства.

За 4 месеца екипажът извърши общо 79 научни проучвания, измежду които изключително внимание бе обърнато на ежедневен медицински мониторинг, постоянни физически извършения, задълбочена преценка на здравето, наситена стратегия за изследвания върху физиологията и душeвността. Освен това се концентрираха върху въздействието на затвореното пространство на човешката душeвност и физиология.

Освен Русия и Съединени американски щати в реализирането на интернационалния план СИРИУС вземат участие също експерти от Германия, Франция, Италия и други страни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР