Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Близо 676 000

...
Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Близо 676 000
Коментари Харесай

НАП: Сгрешени декларации може да се коригират

Успешно завърши данъчната акция за физическите лица. Близо 676 000 души са подали декларациите си пред Национална агенция за приходите и са платили налог върху приходите на стойност съвсем 257 млн. лева до среднощ на 3 май, сочат данните на приходната организация.

Над 82 % от декларациите за приходите на физическите лица са подадени по интернет с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или електронен автограф. Повече от 70% от жителите са се възползвали от авансово попълнените заявления за приходите, които са налични в Портала за е-услуги на организацията.

В случай на позволени грешки в заявените данни, до 30 септември 2022 година данъкоплатците имат опция да създадат промени, като подадат коригираща декларация.  

 „ Данъчната акция за обявление на приходите, получени от физическите лица през 2021 година, завърши сполучливо. Отчитаме повишен брой на подадените заявления, което значително се дължи на неведнъж по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания.

Колко е санкцията, в случай че не подадем данъчна декларация

Високо оценяваме добросъвестното съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство, като продължаваме да подкрепяме и улесняваме данъкоплатците при осъществяването на отговорностите им към фиска. Благодаря на сътрудниците в Национална агенция за приходите за напъните, търпението и чудесно свършената работа “, сподели заместител изпълнителният шеф на приходната организация Милена Кръстанова.   
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР