Успешни приложения на тримерния печат (адитивно производство) ще покажат компании

...
Успешни приложения на тримерния печат (адитивно производство) ще покажат компании
Коментари Харесай

Siemens, Lufthansa Technik и Glaxo демонстрират 3D приложения в Барселона

Успешни приложения на тримерния щемпел (адитивно производство) ще покажат компании на третото издание на IN(3D)USTRY, проведено в „ мобилната столица “ на Европа Барселона от Fira de Barcelona. Тези приложения са в 5 съществени тематични области – авиационна промишленост, автомобилостроене, търговски вериги, опазване на здравето и подвижност.

На събитието, което тази година включва и нови браншове като усъвършенствано произвеждане, пластмасови конвертори и нови материали, ще посрещне към 50 изложители. Сред тях са Siemens, Lufthansa Technik, която има огромно отделение и в България, както и и английския фармацевтичен колос GlaxoSmithKline (GSK).

Siemens ще показа тактиката си за основаване на световен бизнес за адитивни индустриални услуги за авиационната и автомобилната промишленост, отваряйки 3D печатен център в Устър, покрай Бирмингам, в който немската компания е вложила 30 млн. евро. Този център ще дава програмен продукт и решения за автоматизиране на 3D печата.

 Снимка от миналогодишното събиие IN(3D)USTRY в Барселона. Снимка: Fira de Barcelona

От своя страна, Lufthansa ще показа достиженията на Lufthansa Technik, една от първите компании, които употребяват техниката за лазерно синтероване, която разрешава по-бързо печатане на железни обекти на пластове. Компанията ще разкрие и елементи за 3D.aero, компанията, която е основана с Pepperl + Fuchs за дигитализиране на сервизите за поддръжка в авиационната промишленост.

Здравеопазването е още един от огромните поддръжници на 3D печата. GlaxoSmithKline (GSK) ще разкрият детайлности за своя план за пускане на производството на 100% персонализирани медикаменти, употребявайки адитивно произвеждане. Хапчетата ще бъдат с извънредно прецизна доза, предписана от лекаря, тъй че тя да е биологичните и клинични параметри на съответния пациент.

По време на събитието ще бъдат дадени и премиите Reshape, които са фокусирани върху „ носимата “ технология и цифровото произвеждане.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР