Успешна кампания по ваксинацията позволява леко да бъдат смекчени от

...
Успешна кампания по ваксинацията позволява леко да бъдат смекчени от
Коментари Харесай

Москва смекчава леко covid-ограниченията

Успешна акция по имунизацията разрешава леко да бъдат смекчени от през днешния ден противоепидемичните ограничения, разгласи кметът на Москва Сергей Собянин. 

" Ситуацията дава учредения за внимателен оптимизъм. Дневният растеж на случаите в града - от 2000 до 4000 предходната седмица, е очевидно по-малък, в сравнение с в края на декември. Значително е повишен броят на имунизираните московчани - над 220 000 към този момент имат сигурна отбрана против вируса ", написа той на уеб страницата си. 

Тази седмица Русия публично стартира акция за всеобща имунизация и лица от всички категории могат към този момент да се ваксинират с съветската ваксина " Спутник V ", записана в края на август още преди края на клиничните й тествания. 

Собянин посочи, че следва още веднъж да проработят нормално гимназиите и спортните учебни заведения, да отворят порти музеите, библиотеките и други културни обекти, а театрите и кината ще могат да запълват към този момент не 25%, а 50 на 100 от местата. 

Баровете и заведенията за хранене обаче ще затварят все по този начин в 23:00, предприятията ще държат минимум 30 на 100 от чиновниците си на отдалечена работа, а хората над 65 години или с хронични болести би трябвало да стоят в изолираност, което в действителност се случва много рядко, отбелязва Франс прес. 

Противно на управляващите в редица европейски страни Кремъл още няма желание да вкара още веднъж народен локдаун, стремежът е да отбрани нежната стопанска система на страната. 

По последни публични данни инфектираните в Русия до момента са над 3,5 милиона и по този индикатор страната е на четвърто място в света. Към днешна дата съгласно формалните известия са регистрирани над 67 000 смъртни случая, свързани с COVID-19, само че статистическата организация преброи през декември тройно повече умряли. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР