Успехите на украинската армия не се ограничават до Лиман, каза

...
Успехите на украинската армия не се ограничават до Лиман, каза
Коментари Харесай

Зеленски: Успехите на ВСУ не се ограничават до Лиман, освободени са и две селища в Херсон

Успехите на украинската войска " не се лимитират до Лиман ", сподели президентът Володимир Зеленски, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица съветските въоръжени сили се изтеглиха от този град в Източна Украйна, с цел да не бъдат обкръжени.

" Историята за освобождението на Лиман в Донецка област в този момент е най-популярната в медиите. Успехите на нашите бойци обаче не се лимитират до " този град, сподели украинският президент в обичайното си вечерно видеообръщение.

След това той разгласи, че украинските въоръжени сили са освободили Архангелское и Миролюбовка - две села в южната Херсонска област.

Зеленски осъди задържането на шефа на Запорожката АЕЦ като " следващ образец за очевиден акт на съветски гнет ". " Терористичната страна би трябвало да бъде наказвана все по-тежко ", прикани той.

Игор Мурашов, генералният шеф на най-голямата атомна електроцентрала в Европа, е бил арестуван от съветски патрул в петък, заяви в събота украинският държавен нуклеарен оператор " Енергоатом ". Според Международната организация за атомна сила Русия е удостоверила новината.

Запорожката АЕЦ в Югоизточна Украйна бе завладяна от съветските въоръжени сили през март. Оттогава тя неведнъж бе подложена на обстрел, за който Киев и Москва взаимно се упрекват.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР