Успех за ученици от Националната природо-математическа гимназия. Късно снощи те

...
Успех за ученици от Националната природо-математическа гимназия. Късно снощи те
Коментари Харесай

Български ученици се завърнаха с медали от международна олимпиада в Якутия

Успех за възпитаници от Националната природо-математическа гимназия. Късно нощес те кацнаха на летище София с три медала, грамоти и специфична премия по химия от интернационална олимпиада в Якутия. За тях ви разказахме през март, когато търсеха средства за пътуването си до там.

Благодарение на репортаж, излъчен в " По света и у нас " учениците събраха нужните пари. За триумфа им споделя Цанка Николова.

Преди три месеца олимпиадата в Якутия за учениците от НПМГ беше единствено фантазия. Днес, малко по-опитни, ни посрещат щастливи и с усмивка. А след присъединяване в олимпиадата научили, че за триумфа най-важно е постоянството.
Яна Димитрова, ученичка в НПМГ: За мен това е огромен триумф, защото въпреки всичко е интернационално съревнование и аз съм щастлива и удовлетворена от тези достижения. Кристиян Вилхимов, възпитаник в НПМГ: Най-важното за един играч просто самичък да се приготви и да работи. Да е твърдоглав и да е по-уверен, с цел да може да работи по-бързо, тъй като когато му липсва убеденост малко или доста не е чак толкоз стимулиран. Димитър Ангелов, възпитаник в НПМГ: Има дни, в които да вземем за пример, не можеш да решиш нищо, чувстваш се зле, обаче, тъкмо в такива моменти си тестваш волята и виждаш дали ще се откажеш или не.
Международната олимпиада в Якутия се организира два дни, а дилемите са едни от най-тежките. След сложната победа и извоюваните медали, и учениците, и учителите са уверени, че трудът се възнаграждава.
Наско Стаменов, преподавател в НПМГ: Ако желаеме да успеем би трябвало да решаваме задания, би трябвало да бъдем любопитни всеки ден и в случай че сме избрали науката, би трябвало да се опитваме все по-дълбоко и по-дълбоко да гледаме на нея. Ивайло Ушагелов, шеф на НПМГ: Това е нещо, за което сме работили месеци наред, ние като управление за обезпечаване на пътуването, а пък те като подготовка и човек в един подобен миг с изключение на наслада и горделивост не може да изпитва друго нещо.
Националната природо-математическа гимназия е с потвърдена традиция в присъединяване в олимпиади по естествени науки, математика и информатика. И макар конкуренцията с най-хубавите в тази област, учениците за следващ път се показаха на високо равнище. А витрината с купите във фоайето на учебното заведение свети още по-силно с новите медали.
 Ученици от НПМГ търсят спонсори, с цел да вземат участие в олимпиада в Якутия Ученици от НПМГ търсят спонсори, с цел да вземат участие в олимпиада в Якутия
От Националната природоматематическа гимназия в София търсят спонсори, с цел да вземат участие в олимпиада в Якутия. Тя ще се организира през юли, само че парите, необ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР