Усмихнат или войнствен, замислен или наблюдателен, лидерът на кубинската революция

...
Усмихнат или войнствен, замислен или наблюдателен, лидерът на кубинската революция
Коментари Харесай

Три години след смъртта си, Фидел Кастро все още осезаемо присъства в Куба

Усмихнат или враждебен, умислен или бдителен, водачът на кубинската гражданска война Фидел Кастро продължава да участва мощно на острова три години след гибелта си. Неговият лик може да се види по стените на огромна част от постройките в страната чак до най-източната точка, осведоми Франс прес.

Така е освен в Хавана и Сантяго де Куба , двата най-големи кубински града, само че и в селца като Сан Луис в източната част на Куба или Хатибонико - в централната, както и в Гунтанамо (източната), където се намира американска морска база, за чието унищожаване кубинското държавно управление упорства.

Освен това наличие по стените, Фидел, който умря на 25 ноември 2016 година, продължава да бъде индивидът, който разпалва пристрастеностите на острова . За едни той е покровител, а за други - виновникът за злините на страната.

" Ние сме приемствеността " гласи девизът на президента Мигел Диас-Канел, който е на власт от април 2018 година и не престава да представен Фидел Кастро в свои речи и в туитове.-->
Новият държавен глава зачести обиколките си из острова, с цел да се среща с кубинци. Той бе избран на поста от Комунистическата партия, единствената позволена на острова, и възприе стила на Фидел, само че с една разлика - той желае да построи облика на по-колективно управление.

" При Фидел имаше огромна концентрация: той беше президент, министър председател, главнокомандващ ", удостоверява политическият анализатор Карлос Алсугарай. Неговият брат " Раул наследи това, само че стартира да децентрализира властта и през днешния ден се вижда изпитание държавното управление да работи по-колективно ", добавя анализаторът, представен от Агенция Франс Прес.

Третата годишнина от гибелта на Фидел Кастро се отбелязва в миг на мощно напрежение в връзките сред Куба и Съединени американски щати, които стегнаха ембаргото си, влезнало в действие от 1962 година, обвинявайки кубинското държавно управление, че потиска народа и оказва военна поддръжка на венецуелския президент Николас Мадуро.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР