Услугите на туроператорски фирми използват общо малко над 10% от

...
Услугите на туроператорски фирми използват общо малко над 10% от
Коментари Харесай

НСИ: Най-активно почиващи в България са хората над 65 години

Услугите на туроператорски компании употребяват общо малко над 10% от всички пътуващи, а останалите възнамеряват почивките си сами, оповестява Националния статистически институт (НСИ) по отношение на туристическите пътувания и разноски за туризъм на популацията през месеците април, май и юни 2019 година.

В страната до услуги на туроператори прибягват едвам 6%, а в чужбина - към 30% .

Общият брой на пътувалите българи през второто тримесечие на 2019 година е повишен с 12,4% по отношение на същия интервал на миналата 2018 година.

За интервала българските жители, които са осъществили пътешестване, са 1 220 хиляди души. Повечето от тях са пътували в границите на страната (75,5%), до момента в който 19% са посетили единствено чужбина , а 5,2% са пътували както у нас, по този начин и зад граница.
 Снимка 439522
Източник:
 Туроператори заплашват, че ще мигрират бизнеса си след Наредба 18
Туроператори заплашват, че ще мигрират бизнеса си след Наредба 18

Изискванията на наредбата лимитират бизнеса и заплашват данните, считат от сектора

Най-често пътуващата част от популацията е на възраст сред 25 и 44 години. Техният дял е 548 хиляди души, или 50% от всички пътували. Най-активни откъм почивки в страната са най-възрастните хора - на 65 или повече години, до момента в който в чужбина най-активни са хората сред 25 и 44 години.

От всички пътувания най-голяма част са били тези за отмора и екскурзия, надлежно 46% в страната и 78% - в чужбина. 41% от всички пътувания у нас и 14% в чужбина са били осъществени за посещаване на близки хора и родственици.

Бизнес пътуванията - 6,2% от всички в България и 5,3% от тези зад граница са били по работа.
 Снимка 439519
Източник:
 Хотелиери чакат да завършат сезона на загуба макар свалянето на цените
Хотелиери чакат да завършат сезона на загуба макар свалянето на цените

Заради спада на туристи хотелите всеобщо вършат понижения в разгара на сезона

Логично при пътуванията в чужбина българите харчат най-вече пари за превоз - 29% от общия си бюджет . У нас обаче най-вече пари отиват за храна - 37,8% от всички разноски.

Разходите на родните туристи в чужбина за храна също не са малко, те приближават тези за превоз - към 28%. За настаняване зад граница даваме приблизително към 22% от общия бюджет , като толкоз се отделят и за други разноски.

В рамките на страната парите, които отделяме за настаняване (около 18%) и за други разноски (около 19%), също са по-малко от парите за превоз, без значение какъв е той.

При пътуванията по работа разноските са по-различни - междинният разход на разположение е 168 лв. в страната и 1 200 лв. в чужбина.

" Бетономорие ": Депутатите работят срещу живота, достолепието и правата на личността

Действали целеустремено против гражданското общество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР