Услугата за изпращане на съобщения се ангажира ясно да опише

...
Услугата за изпращане на съобщения се ангажира ясно да опише
Коментари Харесай

WhatsApp обеща да направи условията си за ползване по-малко объркващи

Услугата за изпращане на известия се ангажира ясно да опише по какъв начин актуализациите на отбраната на персоналните данни ще обиден потребителите в Европейски Съюз и ще им даде опция да ги отхвърлят

Емил Василев преди 18 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 13:10 | 06.03.2023

Известен нидерландски сеизмолог предвижда трусове в 12 области на планетата

АвтомобилиИван Давидов - 9:40 | 05.03.2023

ТОП 10 на вълците в овча кожа измежду автомбилите

IT НовиниДаниел Десподов - 11:41 | 05.03.2023

Въздушната борба сред индивида и машината завърши с безапелационната победа на изкуствения разсъдък

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

WhatsApp се ангажира да направи споразуменията си за даване на услуги по-прозрачни в Европейския съюз, откакто платформата разгласява извънредно объркваща нова политика, която накара потребителите да имат вяра, че ще споделя данните им с Фейсбук. В прессъобщение, оповестено на уеб страницата на Комисията на Европейски Съюз, организацията декларира, че WhatsApp ще улесни потребителите да отхвърлят актуализациите на изискванията за прилагане и ще очертае по-ясно какво се случва, когато те го създадат.

Притежаваното от Meta приложение за изпращане на известия провокира комплициране, когато през 2021 гoдина вкара нова политика за дискретност, която наподобява даваше на WhatsApp позволение да споделя потребителски данни с Фейсбук. По това време то даже съобщи, че потребителите ще изгубят функционалността си, в случай че не се съгласят с новите условия. По-късно WhatsApp посочи, че политиката ще се ползва единствено за компаниите в приложението – а не за типичните консуматори, които употребяват услугата, с цел да изпращат известия на другари и членове на фамилията и в последна сметка се отхвърли от проектите си да ограничи функционалността на тези, които не я одобряват.

В отговор на противоречивата смяна на политиката Комисията на Европейски Съюз и Мрежата за съдействие в региона на отбраната на потребителите (CPC) изпратиха предходната година писмо до WhatsApp, в което желаеха услугата да „ подсигурява, че потребителите схващат с какво се съгласяват и по какъв начин се употребяват персоналните им данни “.

Оттогава WhatsApp се съгласи да направи някои промени в метода, по който разпростира споразуменията с потребителите, и към този момент ще включва опция за отменяне на измененията в политиката, както и „ очевидно “ проявление на опцията за приемането им. Компанията също по този начин се ангажира да изяснява по какъв начин измененията в политиките ѝ могат да обиден правата на потребителите и ще разреши на потребителите да отхвърлят или отсрочват разглеждането на измененията в политиките, без да ги бомбардира с повтарящи се вести. На въпроса дали WhatsApp ще придвижи тези промени и в Съединени американски щати, компанията отхвърли да разяснява.

„ Приветствам уговорките на WhatsApp да промени практиките си, с цел да се съобрази с разпоредбите на Европейски Съюз, интензивно да осведоми потребителите за всички промени в изискванията си за прилагане и да зачита избора им, вместо да ги пита всякога, когато отварят приложението “, се споделя в изказването на Дидие Рейндерс, комисар на Европейски Съюз по въпросите на правораздаването. „ Потребителите имат право да схванат с какво се съгласяват и какво съответно включва този избор, с цел да могат да решат дали желаят да продължат да употребяват платформата. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР