Услугата си за ранно известяване при земетресение на „Гугъл“ вече

...
Услугата си за ранно известяване при земетресение на „Гугъл“ вече
Коментари Харесай

„Гугъл“ пуска в Гърция услуга за ранно известяване при земетресение

Услугата си за ранно уведомяване при земетресение на „ Google “ към този момент е налична в Гърция и Нова Зеландия, заяви гръцката телевизия „ Скай “, представена от Българска телеграфна агенция.

Потребителите на устройства с операционната система „ Андроид “ ще получават автоматизирани вести всякога, когато в региона им бъде записано земетресение.

Системата употребява, интегрирани в смарт телефоните, засичащи сеизмични феномени, които приказват за опцията от земетресение. Когато телефонът засече трус, който разпознае като сеизмичен, изпраща сигнал до сървър, който събира данните от доста устройства в зоната и по този начин открива епицентъра и силата на труса.

В известие на „ Google “ се споделя, че при естествените феномени всяка секунда е значима. Според изследвания над 50% от контузиите при земетресение биха могли да бъдат избегнати, в случай че хората имат разполагаем навреме предизвестие.

Програмата за ранно уведомяване на софтуерния колос е почнала през август 2020 година в съдействие в Американския геологически институт. Първоначално тя е стартирала в Калифорния, а след това е разширена и в Орегон. От май ще бъде налична и в щата Вашингтон. Услугата се дава гратис на потребителите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР