Услуга на HMD Global позволява на бизнеса да управляват редица

...
Услуга на HMD Global позволява на бизнеса да управляват редица
Коментари Харесай

Пускат нова услуга за управление на Android устройства


Услуга на HMD Global разрешава на бизнеса да ръководят редица мобилни устройства с Android
(снимка: HMD Global)

HMD Global разгласи нова услуга за ръководство на мобилните устройства за бизнеса (EMM – Enterprise Mobility Management). Наречена HMD Enable Pro, услугата е фокусирана върху IoT приложения и корпоративни клиенти.

В композиция със смарт телефоните Nokia и услугата за данни в роуминг HMD Connect Pro, новото предложение дава опция за „ обслужване на едно гише ” за бизнес консуматори на мобилни технологии.

е основана от центъра за софтуерни разработки на HMD Global в Тампере, Финландия, за потребностите на бързо развиващия се EMM пазар. Услугата разрешава на организациите да ръководят редица мобилни устройства с Android, като ползват политиките си за сигурност, приоритизират бизнес приложения и дефинират кои да имат стеснен достъп.

Новата услуга е основана на актуализациите на Android за бизнеса, тъй че фирмите могат да я употребяват по-дълго. Конзолата за ръководство на HMD Enable Pro може да се употребява с браузъри като Chrome, Firefox и Safari. Включването на устройствата в мрежата се улеснява с QR код и способи за регистриране с нулево допиране (zero-touch).

Функцията „ Devices ” дава обстоен обзор на всяко устройство и неговото настоящо положение. В допълнение, функционалността „ Home ” работи като централно табло за ръководство и включва обзор на всички устройства в границите на организацията.
още по тематиката
HMD Enable Pro се поддържа в Гугъл Cloud, основан в Хамина, Финландия. Това подсигурява, че всички данни се съхраняват в сходство с регламентите на Европейски Съюз за GDPR, с цел да се обезпечат дискретност и отбрана на данните на клиентите.

Изтеглянето на всички приложения се прави безвредно и несъмнено от Managed Гугъл Play Store. Тази алтернатива е налична за обществени и частни приложения посредством iFrame, непосредствено от съветника за използване на политики и от функционалността „ Applications ”.

Потребителите могат да употребяват и Android SafetyNet, с цел да създадат бърз обзор на устройства с евентуално компрометирана отбрана. Освен това телефоните Nokia имат обезпечени тримесечни актуализации с най-новите ъпдейти на сигурността от Android в продължение на четири години за потребителите на HMD Enable Pro.

В взаимозависимост от потребностите на бизнеса, устройствата могат да бъдат настроени в разнообразни режими, с цел да подхождат на задачите – „ Kiosk ” за профилирани устройства, „ Напълно ръководено от компанията ” и „ Работен профил ” (за устройства, които са благосъстоятелност на компанията, както и за персонални устройства, употребени в работния процес). Това разрешава на фирмите да персонализират решенията за ръководството на мобилните устройства с Android.

Приложението OEM Config, налично за евакуиране на телефоните Nokia, разрешава внедряване на спомагателни настройки за ръководство, характерни за устройствата Nokia, като настройки на екрана и местоположението. В композиция с Enterprise API (достъпен за моделите Nokia от Nokia 2.4 нататък), новото приложение OEM Config разрешава повече надзор над актуализациите на Android.

Цената на HMD Enable Pro започва от 4,89 лв/2,5 EUR на месец/лиценз (без ДДС).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР