Условия винаги сме имали - върховенство на правото, върховенство на

...
Условия винаги сме имали - върховенство на правото, върховенство на
Коментари Харесай

Хаджигенов: Бих запазил Рашков, Стоилов и Пеканов

" Условия постоянно сме имали - господство на правото, господство на закона, независимост - тези простички неща ", уточни съпредседателят на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Николай Хаджигенов в ефира на " Денят ON AIR ".

" Предният път Слави Трифонов изчете една купчина с биографии пред тв приемника - това се опитваме да предотвратим в този момент. Преговорите, които започнаха след предходното четене на биографии, са градивни и вървят добре. Очевидно настройката този път е по-различна. Ако почистим първите две условия - какво и по какъв начин ще се прави, стигаме до третото изискване - кой ще го прави ", добави още Хаджигенов.

Съпредседателят на " Изправи се БГ! Ние идваме! " сподели, че съвършената биография на хартия не значи, че си добър управленец. И добави, че в служебното държавно управление има хора, които не са политици, само че правят работата си по допустимо най-хубавия метод.

" Ако в този момент ще назначим някого, който ще бъде ръководен по телефона по някакъв метод, не е забавно. Това го гледаме задоволително доста години ", акцентира събеседникът.

Относно това кои от имената в служебния кабинет би трябвало да бъдат гласувани, Хаджигенов посочи, че в случай че той конструира държавно управление, би запазил Рашков, Стоилов и Пеканов.

" Бойко Рашков има политическа колоритност през годините. Янаки Стоилов даже е по-зле. За първи път в най-новата ни история идеологията не пречи на никого. Те зарязаха идеологията и сега са експерти ", съобщи съпредседателят на " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

Относно разликите в групата, Хаджигенов показа, че въпреки и самият той да няма упоритости за постове, други имали.

" Има неща, които няма да приема, без значение дали са в нашата група или не ", уточни той. И добави, че това, за което се борят, са правораздаване, зелена стопанска система, обучение, опазване на здравето.

Хаджигенов разяснява и профилираното правораздаване. Според него то е допустимо във връзка с деца и във връзка с закононарушения за животни.

" Идеята на правораздаването не е да е комфортно на някого. А да е правораздаване - да е заслужено и вярно ", сподели юристът и политик пред Bulgaria ON AIR.

А за сигнала на Рашков за Гешев, Хаджигенов съобщи, че е посочил главната защитна теза на обвиняването - че всеки един прокурор може да проверява основния прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР