Усложнената обстановка, предизвикана от пожарите в Турция и България, както

...
Усложнената обстановка, предизвикана от пожарите в Турция и България, както
Коментари Харесай

Радев обсъди с Ердоган усложнената обстановка с пожарите и миграционния натиск

Усложнената конюнктура, провокирана от пожарите в Турция и България, както и намаляването на миграционния напън, разискаха в телефонен диалог през днешния ден президентът Румен Радев и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган.

Българският държавен глава изрече съболезнования във връзка жертвите, които пожарите взеха, и изрази взаимност към напъните за справяне с бедственото състояние.

" Следим със угриженост ситуацията в Турция и се надяваме на бързото ѝ преодоляване ", съобщи Румен Радев.

Той добави, че страната ни също е изправена пред комплицирана конюнктура и е заела всички сили и техника за справяне с пожарите. България показва подготвеност държавните управления на двете страни да обсъдят при нужда подпомагане от българска страна за справяне с вредите от бедствието.

България прави оценка високо напъните на Турция за преодоляване на засиления миграционен напън на границата си с Иран, съобщи българският държавен глава. Страната ни също регистрира усложняване на миграционната конюнктура, уточни президентът. По думите му страната ни чака Турция да продължи, както до момента, да извършва споразуменията с Европейски Съюз, контрактувани през 2016 година в региона на противозаконната миграция.

Президентите Радев и Ердоган обявиха подготвеност за продължение на двустранния политически разговор и задълбочаване на икономическото и комерсиално съдействие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР