Усложнена остава обстановката в област Силистра, заради влошените метеорологични условия

...
Усложнена остава обстановката в област Силистра, заради влошените метеорологични условия
Коментари Харесай

Област Силистра остава в снежен капан

Усложнена остава ситуацията в област Силистра, поради влошените метеорологични условия - мощен вятър, снегонавявания и ниски температури /- 8 градуса/.

Затворени за придвижване за всички МПС са основните пътни артерии от Силистра към Шумен, Добрич и Русе, заяви дежурният в Областно пътно ръководство.

Забраната се отнася и за три други пътни прави: Межден-Каблешково, Алеково-Тервел и Стефан Караджа-Белица.В този регион за изход на основен път Русе-Силистра може да се употребява обходен път Шуменци-Варненци-Белица-Царев дол.

42 машини работят все още за поддържане на проходимост по второкласни и третокласни пътища тук-там. От Областно пътно ръководство и Агенция Пътна инфраструктура приканват водачите да не подхващат пътувания, в случай че не е извънредно неотложно.



Не е имало бедстващи хора по пътищата
през нощта. Изтеглени са били два автомобила – край Стефан Караджа и Белица, а пътуващите в тях са подслонени. Заради усложнената конюнктура не се движат и рейсове от София към Силистра и назад и по други линии.

Със заповеди на кметовете и на 7-те общини в района 27 февруари е разгласен за неучебен ден, а в Силистра и Дулово - и 28 февруари.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР