Ускоряваме стъпките към реално изпълнение на мерките, набелязани по проекта

...
Ускоряваме стъпките към реално изпълнение на мерките, набелязани по проекта
Коментари Харесай

Министър Събев: Ускоряваме стъпките към изпълнението на проекта Fast Danube

Ускоряваме стъпките към действително осъществяване на ограниченията, набелязани по плана Fast Danube. Съвместно с Румъния ще търсим европейско финансиране, с което в идващите няколко години да създадем естествени условия за мореплаване по Дунав повече дни в годината и с по-голяма товароподемност на корабите.

Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев по време на гала за кръщаване на новопостроения маневрен транспортен съд „ Искър “, благосъстоятелност на ИА „ Проучване и поддържане на река Дунав “. Той добави, че следва да се сътвори българо-румънска конструкция, която да кандидатства с общ план за европейско финансиране от Механизма за обвързвана Европа.

„ Искър “ е последният съставен елемент от драгажната техника на Агенцията, с която тя към този момент ще може независимо да извършва дейностите по удълбочаване на реката. Очаква се, след осъществяване на нужните образования на екипажа за технологията на осъществяване, първите действителни драгажни действия да стартират още през лятото.

Министър Събев изясни, че е време България да стартира дейно да извършва своите задължения по поддържане на корабоплавателния път, което от своя страна доста ще увеличи икономическата успеваемост на флотите, работещи на река Дунав.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР