Ускорената дигитализация ще продължи и през 2021 г., обхващайки все

...
Ускорената дигитализация ще продължи и през 2021 г., обхващайки все
Коментари Харесай

Създаването на уебсайт става още по-достъпно през 2021 г., а дигитализацията се ускорява

Ускорената цифровизация ще продължи и през 2021 година, обхващайки от ден на ден дребни компании и физически лица, притежаването на уеб страница ще е все по-достъпно, без да се постановат знания по програмиране, а смисъла на качественото наличие ще продължи да нараства в онлайн пространството. Това са някои от трендовете, които ще преобладават в интернет сегмента през идващите месеци.
“Комбинацията от външни за бранша фактори като пандемията и обвързваните с нея ограничавания за бизнесите и вътрешни като развиването на отворените уеб платформи дадоха мощен подтик на дигитализацията през отминалата година и по всичко проличава, че ще бъдат основен фактор и през тази. Все повече дребни бизнеси, които до в този момент не бяха подхванали дейности в тази тенденция, стартират да цифровизират активността си. При нас отчитаме възходящ интерес към отворени платформи за създаване на уеб сайтове и най-много WordPress. Тази система се наложи с това, че е гъвкава, лесна и интуитивна за приложимост, и може да се употребява даже от хора без задълбочени механически познания ” - споделя Атанас Атанасов от българската компания, профилирана в направата на цифрови решения за бизнеса.
Той споделя кои ще са най-актуалните трендове, свързани с развиването на интернет през актуалната година, както във връзка с направата на уеб сайтове, по този начин и на дизайна и маркетинга в тази област.

Продължава възходът на отворените платформи
През последните години смисъла на системи като WordPress, Joomla и Drupal става все по-голямо и възходящият интерес към тях ще се резервира през 2021 година. Акцентът тук, несъмнено, е върху WordPress - най-популярната платформа за основаване на уеб сайтове. Нейните преимущества са многочислени - от лесното потребление, през гъвкавостта и опцията за осъществяване на промени по уеб страницата, до голямата екосистема от приложения и тематики, което уголемява доста функционалността.
“Това, че WordPress е лесна за приложимост платформа, обаче не значи че всеки би могъл да се оправи самичък със основаването на своя уебсайт. Съветът ми е компаниите да потърсят благонадежден сътрудник, който има опит от голям брой уеб планове и може не просто да сглоби един уебсайт, а има нужния опит във връзка с сигурността, ползваемостта, оптимизацията за търсачки и цифровия маркетинг ” - прибавя още Атанас Атанасов.

Без код
Този тренд е тясно обвързван с описания нагоре. Разбира се, кодът няма по какъв начин да изчезне и постоянно ще продължи да играе основна роля във всеки уеб план. При направата и най-много ръководството на един уебсайт обаче ще има все по-малко потребност от познаването на програмния код. В отворените платформи това познание се заменя от потреблението на голям брой налични разширения (плъгини) и “джаджи ” (уиджети), които улесняват доста работата. В добавка редакторите на наличие навлизат от ден на ден в WordPress и упованията са през идващите месеци тяхната известност занапред да се усилва.

Тъмен режим
Една от най-актуалните трендове във връзка с дизайна на уеб сайтове сега е тъмният режим ( “Dark mode ”). Към него към този момент се насочват даже някои от най-големите онлайн услуги в света и по всичко проличава, че той ще бъде част от естетиката на от ден на ден дизайни през актуалната година. Освен, че обезпечава съвършен мрачен декор, който разрешава на дизайнерските детайли да изпъкнат, черният цвят е по-щадящ очите, а не на последно място - и мониторите, което го прави по-екологичен.

Увеличава се ролята на 3D визуализациите
По-мощните процесори и по-качествените екрани на актуалните устройства разрешават по-широкото нахлуване на все по-богат и функционален 3D дизайн. През 2021 година се чака от ден на ден уеб дизайнери да употребяват висококачествени 3D визуализации за прибавяне на стойност към цялостното потребителско прекарване.

Черно-бял дизайн
Още една дизайнерска наклонност, която ще следим през 2021 година, ще бъде навлизането на по-изчистен дизайн постоянно в черно-бялата гама. Този вид минималистичен жанр притегля вниманието, прави наличието елементарно за четене и слага акцент върху анимациите и другите динамични детайли.

Хоризонталното скролиране още веднъж се връща на мода
През 2021 година се чака хоризонталното скролиране при уебсайтовете още веднъж да се завърне. Този метод на структуриране дава опция на уеб разработчиците да показват информацията по-подредено и поредно - да вземем за пример при разрастване на изложба със фотоси. Този вид дизайн ще се употребява съобразено с потребителите, давайки им опция да избират различни способи за навигиране като спомагателни бутони със стрелки да вземем за пример. “Важно е да се означи, че хоризонталното скролиране е уместно при представянето на по-маловажна за потребителите информация и не би трябвало да се употребява за наличие, което наложително би трябвало да се прочете ” - прибавя още мениджърът на MarketingConsults.eu.

Качественото наличие ще става все по-важно
Развитието на онлайн търсачките и обществените мрежи през последните години сложи акцент върху качеството на наличието и 2021 година този фактор занапред ще усилва своята значимост. Той способства за по-голямо доверие както от страна на посетителите на уеб страницата, по този начин и на търсещите машини. Качествените текстове, добре разказаните истории, видео и фото наличието ще стават все по-определящи за степента, в която един уебсайт ще бъде забележим в търсачките. Гласовото наличие и най-много подкастите също се чака да отчетат мощен растеж през 2021 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР