Усилията на правителството на Северна Македония да промени историческите сведения,

...
Усилията на правителството на Северна Македония да промени историческите сведения,
Коментари Харесай

Македонците все още не са готови да признаят Александър Велики за грък

Усилията на държавното управление на Северна Македония да промени историческите сведения, изписани върху някои от скулптурите в столицата Скопие, към този момент срещат опозиция измежду част от обществото.

През нощта на петък против събота незнайни лица са премахнали новите осведомителни табелки от постамента на три скулптури на Александър Велики, в които се показва, че той е фигура от историята на Древна Гърция.

Една от табелките въпреки всичко е била открита, само че към момента няма арестувани.

Въпреки това управляващите в Северна Македония са твърдо решени да изпълнят уговорките си към гръцката страна по силата на Преспанското съглашение, с цел да няма спънки за участието на някогашната югославска република в Европейски Съюз и НАТО.

От държавното управление също по този начин са изпратили предписание до всички локални управляващи да смъкват всевъзможни копия на Звездата от Вергина от всички институции, на които тя е изобразена.

,,Никой не може да ни каже какво да изпитваме, тъй като Александър Велики и Звездата от Вергина ги усещам като мои. Те принадлежат на всички нас'', разяснява жителка на Скопие, представена от Скай нюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР