Усилията на Франкфурт да привлече банкери, избягали от Лондон заради

...
Усилията на Франкфурт да привлече банкери, избягали от Лондон заради
Коментари Харесай

Париж печели състезанието с Франкфурт за финансов център след Brexit

Усилията на Франкфурт да притегли банкери, избягали от Лондон поради Brexit, са в заплаха да изгубят от инерцията си, написа Bloomberg.

Докато Париж наподобява догонва в конкуренцията за работни места, няколко компании избраха да реалокират личния състав си на няколко места в границите на Европейския съюз, вместо да построяват единствен център. Това може да приключи с отчаяние за Франкфурт, съгласно лобистка група за града.

" Ясен сигнален сигнал е, че множеството банки популяризират работни места в цяла Европа, с цел да запазят всички благоприятни условия за пренасяне ", сподели Хубертус Вет, ръководещ шеф на Frankfurt Main Finance.

" От немска позиция съществува риск от загуба на облаги, считани за сигурни ", означи той.

JPMorgan Chase и Goldman Sachs Group са измежду фирмите, които възнамеряват да реалокират личния състав си в няколко локации в Европейски Съюз като част от проектите за изключителни обстановки след Brexit.

Bank of America в началото ще реалокира към 200 длъжности, свързани с валутната търговия и продажбите в Париж и Франкфурт.

През ноември Париж бе определен за нов дом за Европейския банков орган, побеждавайки Франкфурт и Дъблин. Решението, взето след лобирането на френското държавно управление, " без подозрение " ще коства работни места на немския финансов център, сподели Вет.

Въпреки това той към момента чака да бъдат основани 10 000 работни позиции във Франкфурт в границите на 5 години поради Brexit.

Оливър Вагнер, ръководещ шеф на Асоциацията на задграничните банки в Германия, предвижда, че 20 компании за финансови услуги ще реалокират някои интервенции във Франкфурт.

Заедно, те евентуално ще прибавят сред 3000 и 5000 работни места в границите на 2 години, сподели той. Landesbank Hessen-Thueringen (Helaba) към момента чака най-малко 8000 спомагателни чиновници в границите на " няколко " години.

Германският град евентуално ще основава работни места в тандем с Brexit, вместо просто да настанява новопристигащите от Англия, означи Вагнер.

" Тъй като първо се построяват бек офиса и други сходни действия, сигурно ще наемат хора на локално равнище ", сподели той.

Париж също има огромни очаквания за Brexit. Около 10 000 работни места може да се реалокират в града като директен резултат от напускането от Англия на Европейски Съюз, съгласно Paris Europlace, лобитска група за френската столица.

Към тях могат да бъдат добавени 30 000 непреки работни места, предвижда пред Bloomberg Жерар Местрале, ръководител на лобистката група. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР