Усилените ремонти в столицата продължават. Най-големите ремонти тепърва предстоят. Това

...
Усилените ремонти в столицата продължават. Най-големите ремонти тепърва предстоят. Това
Коментари Харесай

Големите ремонти в София започват

Усилените поправки в столицата не престават. Най-големите поправки занапред предстоят. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова, която участва на откриването на цветната градина пред НДК , отдадена на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, осведоми news.bg.

 София получава 41 млн. лв. за ремонт на знакови места
София получава 41 млн. лв. за ремонт на знакови места

Свързват в обща система културните пространства на столицата

По думите на Фандъкова за късия интервал, в който времето е хубаво и няма дъждове, в столицата са преодолени проблемите по главните и основни трасета, по които се движи градския превоз. По тези улици дупките, които са се отворили по пътищата след зимата, към този момент са запълнени, съобщи кметът.

" Продължават усилените поправки. Вече започваме да влизаме и в кварталите, по-основните квартални улици , а на по-късен стадий в дребните квартални улици по поръчки на районните кметове. Надявам се тази година да успеем да свършим повече работа, тъй като заложените средства са повече от която и да било друга година, точно за поправки в кварталите. Това е сериозен акцент. Разбира се, няма да успеем да ремонтираме всички улици в кварталите, само че съществени и повече ще се опитаме ", изясни Фандъкова.

 Затварят софийски улици поради поправки
Затварят софийски улици поради поправки

Заради организацията на междинната шахта на тунело-пробивната машина

По думите на Фандъкова към този момент се приготвят и огромните планове в София. " Знаете, че сезонът за огромните планове стартира, откакто малко намалее придвижването в София. Ще чакаме края на май, когато приключат най-малко дребните възпитаници и трафикът намалее ", съобщи столичният кмет и добави, че до тогава ще се приготвя стартирането и на най-ключовата реорганизация за тази година - на улица " Граф Игнатиев " , който ще бъде реконструиран дружно с площад " Славейков ", площад " Гарибалди " и градината на " Св. Седмочисленици ".

Тази година ще стартира и реконструкцията на околовръстния път. " Агенция " Пътна инфраструктура " към този момент е оповестила процедурата за избор на реализатор за сектора от Южната дъга от квартал " Младост " до Автомагистрала " Тракия ". Надявам се до края на годината да има определен реализатор и да стартира това извънредно значимо за града разперение. В същото време привършване с проектирането на най-тежкия сектор - от бул. " Бъкстон " до Автомагистрала " Люлин ". Относно този план Фандъкова изясни, че той ще се построява на стадии, само че има доста тежки отчуждители процедури.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР