Усетих точно момента, в който се разболях, както и момента,

...
Усетих точно момента, в който се разболях, както и момента,
Коментари Харесай

Владо Пенев за COVID-19: Беше ужасно!

Усетих тъкмо момента, в който се разболях, както и момента, в който оздравях. Бях с мръсни ръце и нямах опция да се измия. Това сподели в ефира на Нова телевизия Владо Пенев. Това е първата си обществена изява след 26-дневната битка с ковид. Той отхвърли да разяснява къде тъкмо се е заразил, с цел да не насажда боязън измежду жителите. Актьорът обаче бе безапелационен, че това не се е случило нито на снимачната площадка, нито в театъра.

Той описа, че ръцете му са бяха мръсни, когато го е засърбял мустакът. "Почесах се и си споделих, че, в случай че в този момент тук има вирус, му давам цяла автомагистрала, да се настани където би трябвало ", изясни Пенев. Той добави, че е от хората, които прецизно съблюдават ограниченията. Според лекарите, той е прекарал вируса по най-лекия метод, по който той може да бъде прекаран от човек на неговата възраст.

"Това може да се случи на всеки, колкото и добре да съблюдава разпоредбите. Аз бях от тези хора. Получи се по този начин, че проф. Цонев се разболя извънредно тежко, а Владо Пенев се разболя след него. Проф. Цонев ме научи какво може да се случи ", показа Пенев. Той посочи, че хората би трябвало да бъдат извънредно деликатни, защото към момента няма съответно лекуване за вируса. То се състои най-вече в стимулиране на имунната система.

Първата седмица след диагнозата е била кошмарна, акцентира още той.

"Бях с извънредно главоболие. Усещането е извънредно - нямаш никакво подушване, усет, сякаш съществуваш, без никаква връзка с действителността. Симптомите минаха след към 10 дни, само че през това време, с изключение на да лежиш, нищо друго не правиш, а и да лежиш, отново не го правиш като хората. Докато бях затворен, мислех, че ще изчета всичко допустимо и ще изгледам доста филми, само че не върших безусловно нищо. Това е част от извънредно тегавото прекарване ", описа Владо Пенев.

По време на изолацията неговата щерка го снабдявала с всичко належащо. "Оставяше торбите добре опаковани пред вратата и бягаше ", споделя той.

Най-големият призрачен сън за артиста била мисълта, че ще съобщи вируса на околните или сътрудниците си.

"Беше по време на фотоси - имах подиуми покрай сътрудници, като незабавно всички бяха изследвани. Никой нямаше ковид. Много съм благополучен от това, тъй като бе опасност за фотосите. А в същото време да имаш работа, е разкош и не бих желал да ставам причина това да се приключи ", разяснява той.

Пенев моли хората да не подценяват вируса.

"Може да се случи на безусловно всекиго. Но това, че аз съм имал шанс или мощен организъм, не значи, че се отнася за всички ", акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР