Усещането е за пълзяща анархия - първо по пътищата и

...
Усещането е за пълзяща анархия - първо по пътищата и
Коментари Харесай

Карлос Контрера: Усещането е за пълзяща анархия - по пътищата и в държавата

" Усещането е за пълзяща безредица - първо по пътищата и по-късно в страната. Последните разкрития, че в трагичния случай е взел участие и чиновник на Първо районно ръководство, преливат чашата. Докато Министерство на вътрешните работи не стартира да работи по нов метод, не можем да чакаме нищо в пъти по-добро от контрола ".

Това сподели пред БНР Карлос Контрера, ръководител на Комисията по превоз и пътна сигурност в Столичния общински съвет.

" В Министерство на вътрешните работи решенията се спускат императивно от служители, които в никакъв случай не са били на терен. Всички така наречен " методисти " първо би трябвало да излязат на улицата преди да пишат указания. Само по този начин ще бъде решен казусът с войната по пътищата ", заяви по-рано през днешния ден на сесията на СОС съвет ръководителят на групата съветници на Вътрешна македонска революционна организация при чуване на основен комисар Тенчо Тенев по отношение на злополуката, лишила живота на две млади дами в София.

" София е град, който може би в някои моменти минава и два милиона души. Няма по какъв начин с петнадесет патрула нощна промяна " Пътна полиция " да успее освен да реагира на пътнотранспортни катастрофи, освен да управлява, само че и да развива превантивна активност. Този въпрос от страна на нас - като локална власт, доста остро би трябвало да бъде подложен. Наясно съм за проблемите, наясно съм, че има недокомплект ", каза още Контрера.

В предаването " Нещо повече " той акцентира, че диалогът за пътната сигурност в София е доста просрочен .

" Трудно е да убедиш някой жител да подаде сигнал за нарушаване, тъй като няма доверие в институциите и съответно в Министерство на вътрешните работи. Хората не имат вяра, че от полицията ще си свършат работата ", сподели той.

Интервюто на Георги Марков с Карлос Контрера и репортаж на Евелина Стоянова в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл.

По обявата работи: Наталия Кръстева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР