Усъвършенстваният дизайн на акумулаторните клетки и новите производствени процеси, очертани

...
Усъвършенстваният дизайн на акумулаторните клетки и новите производствени процеси, очертани
Коментари Харесай

С какво новите акумулаторни клетки на Tesla впечатлиха учените?

Усъвършенстваният дизайн на акумулаторните кафези и новите индустриални процеси, обрисувани от Tesla, са обещаващи, разясняват пред Reuters специалисти по батериите. Те обаче сложиха под въпрос какъв брой бързо тези технологии могат да бъдат внедрени и до каква степен те ще допринесат за намаляването на общите разноски.

Новата акумулаторна клетка на Tesla е от основно значение за постигането на задачата разноските за батерията да се редуцират на половина и да се усили производството съвсем 100 пъти до 2030 година. Клетката разполага с по-голям цилиндричен формат, наименуван 4680, който може да съхранява повече сила и е по-лесна за направа.
 Как Tesla се трансформира в
Как Tesla се трансформира в " кокошката със златните яйца " на капиталовите банки

Компанията на Мъск е донесла 100 млн. $ единствено на Goldman Sachs от началото на годината

" Ние не навлизаме в клетъчния бизнес просто по този начин, за спорта, а тъй като това е главното ограничаване ", с цел да произвеждаме 20 милиона автомобила годишно в последна сметка, уточни Мъск във вторник по време на презентация " Ден на батерията ".

Форумът обаче разочарова вложителите. Следващите няколко коментара демонстрират за какво това не би трябвало да бъде по този начин.

Джийн Бердичевски, основен изпълнителен шеф и съосновател на производителя на материали за акумулатори Sila Nanotechnologies и някогашен проектант на акумулаторни системи в Tesla: " Най-конкретното, най-осезаемото и може би най-въздействащото нещо е новият клетъчен дизайн. Това е в действителност добър дизайн, което води до по-ниски индустриални разноски на клетъчно равнище. Най-трудното нещо обаче не е да извършите клетката, най-трудното е да започнете да я произвеждате в мащаб. "
 Tesla сподели нов модел и даде обещание електрически автомобил за $25 000, само че за след три години
Tesla сподели нов модел и даде обещание електрически автомобил за $25 000, само че за след три години

И изгуби $50 милиарда от капитализацията си откакто разочарова вложителите

Шърли Менг, професор от Калифорнийския университет в Сан Диего: " Повечето детайли бяха предстоящи - като формата на 4680, дизайнът, силициевият анод, разнороден избор на катоди. Бях сюрпризиран от процеса на произвеждане на катоди и новите сплави на основата на алуминий. "

Гари Кьониг, доцент в Университета на Вирджиния: " Изглежда, че постоянно хората търсят нов вид батерия, само че смяната на нещата като фактора форма може да има огромно значение и доста от полемиките установяваха тези достижения. Улесняването и по-бързата обработка може да направи релативно огромни усъвършенствания на по-голямо равнище. "
 Мъск загуби $16,3 милиарда след срив на акциите на Tesla
Мъск загуби $16,3 милиарда след срив на акциите на Tesla

Милиаредерът за малко беше в топ 3 на най-заможните хора в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР