Усъвършенстване в барока - принос към професионалното обогатяване на българския

...
Усъвършенстване в барока - принос към професионалното обогатяване на българския
Коментари Харесай

Усъвършенстване в барока - инициатива, насочена към професионалните музиканти

„ Усъвършенстване в барока - принос към професионалното обогатяване на българския музикант “ е наречен бароковият онлайн семинар, който планува 10 лекции. Началото беше сложено през декември 2021 г. 

Веднъж месечно диригентът Йосиф Герджиков , експерт в проучването и преподаването на исторически осведомените практики, ще приказва по определени тематики, съпроводени с образци, а осъществяванията им са поверени на опитните в този характерен репертоар оперни певци  Гиргина Гиргинова и Пламен Бейков

Втората лекция със заглавие " Грегорианика " е на 26 януари 2022 година от 19.30 ч. Записването е на имейл адрес: [email protected] . Телефонът за връзка с ръководителката на плана Нели Трошева е 0887796265. В края на едногодишния обучителен интервал следва концерт, а на участниците ще бъдат раздадени документи. 

Проектът е подсилен от Национален фонд просвета към Министерството на културата, а лекциите са със свободен достъп за професионалните музиканти и студентите, които учат музика. Заради строгите ограничения срещу разпространяването на ковид, събитията в столичното читалище " Андрей Стоянов " са с стеснен достъп. За меломани, които биха желали да бъдат слушатели онлайн, има такса.

Подробности за Бароковия онлайн семинар описаха диригентите и уредници Нели Трошева и Йосиф Герджиков в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ". Чуйте в звуковия файл.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР