УС на Държавен фонд Земеделие-РА утвърди финансов ресурс за 2019

...
УС на Държавен фонд Земеделие-РА утвърди финансов ресурс за 2019
Коментари Харесай

Осигурени са 4 млн. лева за обезщетения от природни бедствия

УС на Държавен фонд " Земеделие " -РА утвърди финансов запас за 2019 година от 4 млн. лв. по скица на държавна помощ " Помощ за компенсиране на вредите по земеделските култури, породени от неподходящи климатични условия, които могат да бъдат приравнени на естествени бедствия ".

От общо одобрения бюджет по схемата 2,4 млн. лв. сe разпределят за вреди, породени от неподходящи климатични условия през 2018 година при следния интензитет от индустриалните разноски по култури: Фуражни кулутури-30%; Плодове, зеленчуци,етерично-маслени, технически-80%; Зърнено-житни и Зърнено-бобови-30%. На подкрепяне подлежат аграрни стопани, които имат констативни протоколи за 100% пропаднали площи от посочените култури вследствие на неподходящи климатични условия, настъпили през 2018 година

Съгласно схемата на помощта, земеделските стопани, които не са сключили застраховки, получават 50% от допустимия размер за подкрепяне. На база данни от миналогодишни заплащания по схемата за държавна помощ е открито, че към 80% от земеделските стопани не подписват застрахователни полици.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР