Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева в интервю за БНР

...
Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева в интервю за БНР
Коментари Харесай

Какъв анекдот разказа Кристалина Георгиева в Давос

Управляващият шеф на МВФ Кристалина Георгиева в изявление за БНР напомни собствен виц, посрещнат с аплодисменти при закриването на срещата в Давос.

" Господ вика Моисей и му споделя че има две вести за него - хубава и неприятна, и пита коя желае да чуе първа. " Господи, може ли да имам положителната вест първо? моли Мойсей. " Ще вдигнеш ръка, ще разцепиш морето и ще изведеш народа си на безвредна земя " - споделя бог. Мойсей дава отговор: " Господи, след тази вест каквото и да ми кажеш, не може да бъде неприятно ". " Недей да бързаш, дава отговор бог - Лошата вест е, че би трябвало да направиш проучване за екологичните последствия преди този момент. "

" Причината да употребявам тази история е, че ние доста повече приказваме за климатичните промени като за неприятна вест и за политиките за пригаждане към тези промени като за неприятна вест ", сподели Георгиева. Тя прикани да си сменим мисленето, тъй като " това е голяма опция за промяна, която ще даде освен бъдеще на планетата, само че и бъдеще за хората, които желаят по-добра работа, по-добра стопанска система и по-динамичен живот. "

Какво сподели още Георгиева в изявлението за зелените политики и мястото на България четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР