Управляващият директор на Международният валутен фонд Кристалина Георгиева попада за ...

PromoMall.bg
Управляващият директор на Международният валутен фонд Кристалина Георгиева попада за

Кристалина Георгиева е сред 100-те най-влиятелни жени на Форбс

Управляващият шеф на Международният валутен фонд Кристалина Георгиева попада за поредна година измежду 100-те най-влиятелни дами в света на списание " Форбс ". " За мен е чест да бъда включена в тазгодишния лист на " Форбс " на 100-те най-влиятелни дами ", написа Георгиева. Заедно с това тя акцентира, че е " въодушевена да бъда измежду толкоз доста прелестни и мощни дами ".

Като че ли най-логично, отпред на класацията на най-влиятелните дами в света тази година е председателката на Европейската комисия Урсула декор дер Лайен. Тя е отличена поради водачеството й по време на войната в Украйна, както и през пандемията от ковид. Никой различен в листата не образува политика от името на 450 милиона души, колкото живеят на Стария контитент, означават създателите на класацията.

На второ място измежду 100-те най-влиятелни дами за 2022 година е друга дама от Европа - председателката на Европейската централна банка Кристин Лагард.

Третото място е за американския вицепрезидент Камала Харис.

Сред десетте най-влиятелни дами в света тази година са още Мелинда Гейтс, някогашната жена на съоснователя на " Майкрософт " Бил Гейтс, Джорджа Мелони, първата жена министър председател на Италия, и изпълнителният шеф на " Дженерал Моторс " Мари Бара.

В листата тази година е и младата кюрдка Джина Махса Амини, която беше убита поради отхвърли си да носи хиджаб през септември, което докара до всеобщи безредици в Иран.

Източник: econ.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg